Les imatges de la jornada d'eleccions a Bellaterra
Recompte de vots per les vocalies al Ple de la Junta de Veïns, el passat 26-M | Redacció

 

 

Els representants de les diferents formacions que es presentaven a la presidència de l'EMD de Bellaterra el passat 26 de maig han explicat a BellaterraDiari les seves valoracions després de la contesa electoral de diumenge. Els comicis van determinar que Ramon Andreu, de Gent per Bellaterra, revalidaria la presidència de l'entitat pels quatre anys que venen.

 

 

De la mateixa manera, la majoria de vocalies també va ser atorgada pels votants a la formació local, que va mantenir les cinc de la passada legislatura. La segona força més votada, va ser Esquerra Republicana, encapçalada per Quim Oltra, que guanya una vocalia respecte a l'anterior mandat. En tercer lloc se situa la vuitena vocalia, per a Convergents, representats per Jordi Macarulla. Ciutadans i Junts per Catalunya – Bellaterra es queden sense representació a l'entitat.

 

 

Quim Oltra, nou líder de l'oposició a Bellaterra, indica que “els resultats de les eleccions són bons per nosaltres, potser els millors que ha obtingut una segona força a l'EMD de Bellaterra”. I és que els 269 vots per la formació independentista indiquen que “s'han aconseguit els objectius d'inici de mandat: consolidar un equip i projecte i doblar vocalia”. Alhora, però, admet que hi ha “un punt d'amargor” en els bons resultats per Gent per Bellaterra, tot i que destaca que “continuarem treballant en el projecte amb rigor” i seguiran treballant per Bellaterra “és igual si som part de Cerdanyola, Sant Cugat o Rubí”.

 

 

Per la seva part, Jordi Macarulla també es mostra satisfet pel resultat que va tenir als comicis “amb un partit tan nou”, comparat amb “altres formacions de molt més renom, que no han tingut representació a Bellaterra”. El líder de Convergents al barri indica entre les seves conclusions que “Gent per Bellaterra, després de 10 anys, ja compta amb un públic fidel guanyat any rere any”, així com que “ells han pogut fer una campanya molt més forta, i nosaltres potser no teníem tants mitjans”. Entre les estratègies del partit de govern destaca l'enviament de butlletes ja emplenades a les bústies i “capitalitzar el moviment veïnal de l'annexió a Sant Cugat“, del que diu que “jo no ho he integrat molt fortament perquè, al cap i a la fi, era un moviment dels veïns”. D'altra banda, es posa a disposició del govern “per millorar Bellaterra” i espera que els pròxims anys donin “molt millors resultats” des de l'EMD. 

 

 

Bea Duran, de Ciutadans, que no tindrà representació al plenari, també es mostra contenta amb uns resultats “per ser la primera vegada que ens presentem, i quasi sense fer campanya”. “Jo no esperava arribar a tants vots com a candidata a la presidència, però m'hagués agradat entrar a la vocalia”, assegura. Tanmateix, Duran admet que seguirà participant en la vida pública de Bellaterra, per exemple amb les actuacions de La Inestable a la Festa Major del Turó de Sant Pau aquest dia 6 de juny, així com assistint als plens quan pugui. La candidata de Ciutadans explica, però “que hagués estat bé que tothom tingués el seu vot al plenari i que tots els partits que es presentaven tinguessin una vocalia a Bellaterra”. 

 

 

Finalment, des de Junts per Catalunya – Bellaterra admeten que els resultats no han estat bons. Abel Moreno, que tampoc estarà present a l'EMD, indica que “la veritat és que els resultats no són els que esperàvem”.  “A Bellaterra, tradicionalment, sempre hem tingut uns vots des de Convergència, però aquest cop Jordi Macarulla s'ha emportat molts d'aquests vots”. El cerdanyolenc afirma que “hem de treballar més per Bellaterra i veure què ha fallat i perquè no s'ha entès el que proposàvem des de Junts”. 

 

 

De moment encara no hi ha valoracions a BellaterraDiari des de Gent per Bellaterra.