L'entrada al pàrquing del Club Bellaterra es troba al carrer Luís de Ábalo
L'entrada al pàrquing del Club Bellaterra es troba al carrer Luís de Ábalo | Toni Alfaro

 

 

El pàrquing del Club Bellaterra està, des d'inicis del mes de maig, restringit prioritàriament als socis del club esportiu. Des del dia 2 de maig, uns vigilants contractats per l'organització de les instal·lacions esportives en regulen el pas per a facilitar que els socis puguin aparcar per a fer ús del Club, una tasca difícil, explica Jordi Fau, president de l'entitat, tenint en compte la dificultat per a trobar aparcament als carrers propers. 

 

 

“El pàrquing sempre ha sigut del Club, compartit amb el supermercat Condis“, indica Fau, remarcant que es tracta d'un aparcament de titularitat privada. Afegeix que “la mesura de regular el pàrquing es va fer com a reacció de la problemàtica d'aparcament a la zona de l'estació, i vam decidir fer un sistema per aconseguir la rotació de vehicles“. Una mesura que ve motivada, segons el president, a partir de les queixes de socis que no podien aparcar i havien de marxar a casa. 

 

 

La mesura implica que els socis poden aparcar gratuïtament durant dues hores, què poden ampliar-se “el temps necessari per utilitzar els serveis del Club”, afirma Fau. Alhora, explica que aquells que no siguin socis també hi podran aparcar pagant 2 euros per hora o fracció d'hora, amb un màxim de dues hores.

  

 

Entrada al Club Bellaterra | Toni Alfaro

 

 

 

El canvi va generar problemes i queixes durant els dies següents a la implantació per a alguns conductors, tot i que “un cop passats els primers dies de desconcert, s'han anat encaixant totes les queixes i tots els usuaris ara estan contents i satisfets”, explica. 

 

 

Pel que fa a les repercussions a altres comerços, la regulació del pàrquing del carrer Luís de Ábalo ha generat problemes al supermercat Condis, i ha generat una “baixada de vendes”. El president del Club Bellaterra explica que entenen el descontentament, però “el Condis ha d'entendre que ha d'assumir un cost per fer ús de l'aparcament, que sempre ha estat propietat del Club”. 

 

 

Fau ha volgut remarcar també que des del Club Bellaterra s'ha col·laborat amb les administracions en la gestió de l'aparcament de la plaça del Pi, i en les diverses propostes d'aparcament a curta, mitja i llarga durada.