z
Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental | CONSELL COMARCAL VALLÈS OCCIDENTAL

 

 

El PSC es manté com a primera força al Vallès Occidental amb 12 representants al Consell Comarcal després de les eleccions municipals del 26-M, tres més que en els darrers comicis locals. També n’ha guanyat tres ERC, que amb 10 consellers comarcals es consolida com a segona força. En quant al nombre de regidors, els socialistes n’han aconseguit 111 per 98 dels republicans. Al Vallès Occidental la participació ha estat del 63,01 per cent, set punts per sobre de la del 2015. 

 

 

La tercera posició és per Juns per Catalunya, amb cinc consellers, un menys que els aconseguits per l’antiga CiU quatre anys enrere, seguit de Ciutadans que ha mantingut la cinquena posició igualant els quatre consellers aconseguits el 2015. La sorpresa la representa la llista de Jordi Ballart (Tot per Terrassa) que ha aconseguit dos consellers després de la seva victòria a Terrassa.

 

 

 

 

Pel que fa a la resta de partits, els comuns han estat la sisena força després de perdre tres dels sis consellers obtinguts fa quatre anys. Al seu torn, la CUP també perd tres consellers per quedar-se amb dos únics representants al Consell Comarcal. La darrera força amb representació és el PP que passa de dos a un consellers.

 

 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental treballa de la mà dels ajuntaments, fent de mediador entre ells, amb l’objectiu de millorar i optimitzar els serveis de la població. L’actual legislació determina que l'ens té un paper de coordinació de polítiques i de prestació de serveis a la ciutadania, en especial de col·laboració i suport amb les poblacions de menys de 20.000 habitants.