
Tot i que encara som a la primavera, el mes de juny ha portat molta calor i molt sol a Bellaterra. Aquest ambient pràcticament de ple estiu no només ha implicat de forma definitiva el famós “canvi d'armari”, sinó que també afecta a allò que ve i no ve de gust tenir a taula. Molts es decanten per opcions fresques a l'hora de menjar, com sopes fredes (vichysoisse o gaspatxo, per exemple) i amanides, però sovint aquests plats són massa lleugers.
Una manera d'evitar la gana poc després de dinar i, alhora, mantenir opcions lleugeres són amanides més completes, entre les quals es troba el conegut en castellà com “salpicón de marisco“, conegut en català com a còctel o amanida de marisc. Es tracta d'una opció multivitamínica (gràcies al pebrot, la ceba i els tomàquets), ben fresca i, alhora, amb el punt just de lleugeresa per no acabar passant gana. A més, és molt fàcil de fer! Us hi animeu?
Què necessitem per una ració per a quatre persones?
- 350 g de llagostins cuits
- 3 o 4 potes de pop cuit
- 2 tomàquets
- 1 ceba gran
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
Per la vinagreta:
- 5 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 3 cullerades d'oli de gira-sol
- 4 cullerades de vinagre de vi blanc
- Sal
Mans a la cuina!
- Primer, pelem els llagostins i tallem el pop a rodanxes
- Tot seguit, rentem els tomàquets i pebrots i pelem la ceba
- Ara piquem la ceba, els pebrots i els tomàquets el més petit possible
- Posem tots aquests ingredients en un bol
- Per fer la vinagreta, posem l'oli, el vinagre i la sal al got de la batedora i batem amb les varetes fins que la salsa quedi liquada
- Reguem tot amb la vinagreta,procurant que arribi a cada racó
- Finalment, tapem amb film transparent i deixem reposar unes hores perquè agafi gust
- Ho traiem de la nevera i emplatem
Bon profit!