Presentació del nou servei de Psicologia i Logopedia de la UAB

Presentació del nou servei de Psicologia i Logopedia de la UAB | UAB

  

 

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha inaugurat un Servei de Psicologia i Logopèdia (SPL), que oferirà assistència psicològica tant a la comunitat UAB com a la ciutadania que ho demani. Segons es va explicar a la seva presentació, el passat dimarts 4 de juny, funcionarà com un servei hospitalarii vol ser un recurs assistencial complementari a l'oferta existent al territori i un referent de qualitat en l'atenció integral en psicologia sanitària, en salut mental i en logopèdia.

 

 

El servei, que ha obtingut el certificat de Centre Sanitari per part de la Generalitat,-compta amb una vintena de professionals i vuit unitats especialitzades per tractar trastorns relacionats amb el psicogènere, la psicologia forense -àmbits en els quals és pioner en oferir-los un centre universitari-, la imatge corporal, l'estrés o les crisis i conflictes, entre d'altres. Es tracta d'un dels serveis d'atenció psicològica amb més especialització de totes les universitats espanyoles.

 

 

El servei s'adreça a tota la societat, a més a més de la comunitat universitària, i aprofitarà els coneixements sobre el factor humà que tenen els investigadors en Psicologia i Logopèdia, així com alguns professionals de la Facultat de Medicina. Està situat a la sala P-23 de la Facultat de Psicologia i ofereix els seus serveis en horari tant de matí com de tarda. Alhora, neix com a un laboratori de prestació de serveis de la Facultat de Psicologia que abasta totes les àrees de la Psicologia i la Logopèdia, amb l'objectiu de potenciar la transferència del coneixement i el servei a la societat.

 

 

L'atenció als pacients es farà a l'aula P-23 de la Facultat de Psicologia
L'atenció als pacients es farà a l'aula P-23 de la Facultat de Psicologia | UAB

 

 

 

El nou Servei de Psicologia i Logopèdia ofereix assistència psicològica i logopèdica, gestió de projectes estratègics i pràctiques professionals. Compta amb una vintena de professionals que hi treballen (psicòlegs, logopedes i metges). Funcionarà amb molta transversalitat entre els centres docents del campus. Tot i que fa uns anys que ja funcionava, ara, sota la direcció de la degana de Psicologia, Margarita Martí, s'ha reestructurat i se li ha donat un important impuls després d'obtenir la certificació com a centre sanitari de la Generalitat.

 

  

El president de l'Asociación Española de Servicios Psicológicos y Psicopedagógicos Universitarios (AESPPU), Miguel Angel Rando, va oferir la xerrada de presentació el passat dimarts 4 de juny, durant l'acte inaugural del servei, en la qual va explicar la situació actual dels serveis d'atenció psicològica de les universitats espanyoles, presents en gairebé el 80% de les universitats, tot i que amb prestacions i dimensions molt diferents les unes de les altres. Després dels serveis públics, els centres d'assistència psicològica de les universitats són els més importants pel que fa al nombre de persones ateses i al personal, segons va dir.