robatori
Imatges captades per les càmeres de seguretat d'un dels establiments | Mossos

 

 

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Sant Feliu de Llobregat van detenir el 30 de maig dos homes, de de 31 i 36 anys i que formaven part d’un grup criminal de quatre integrants especialitzat en els robatoris violents en establiments comercials, preferentment de telefonia mòbil.

 

 

La investigació es va iniciar a partir de la detecció per part dels investigadors d’un increment significatiu de robatoris violents en botigues de telefonia mòbil. Els lladres sempre actuaven de la mateixa manera: un o dos individus entraven a l’establiment comercial amb la cara oculta i exhibien una arma blanca, generalment un ganivet de grans dimensions o un tornavís, amb la intenció d’intimidar els empleats de l’establiment. Un cop dins un dels autors amenaçava un treballador perquè l’acompanyés al magatzem i s’enduia tots els terminals de telefonia que podien mentre l’altre lladre s’enduia els diners que hi hagués a la caixa registradora. Aleshores fugien en una motocicleta, prèviament sostreta per, més tard, canviar de vehicle i marxar amb un monovolum d’un cooperador que tenien.

 

 

Durant la investigació els agents han pogut acreditar que el líder del grup, principalment amb l’altre detingut però també amb d’altres integrants, hauria participat com a autor o coautor en almenys sis robatoris, un dels quals en un saló de jocs i la resta en botigues de telefonia, comesos a les poblacions de l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, dos a Cerdanyola del Vallès, Mataró i Sant Feliu de Llobregat. En aquests robatoris els lladres s’haurien endut 3348 euros en efectiu de les caixes registradores i més de cent terminals amb un valor aproximat d’uns 50.000 euros. Els mossos van detenir els dos principals membres del grup a Gavà el passat 30 de maig. El líder va ingressar a presó mentre l’altre va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

 

A hores d’ara la investigació continua oberta amb l’objectiu de detenir els dos integrants del grup que queden.

 

 

robatori
Imatges captades per les càmeres de seguretat d'un dels establiments | Mossos