Les millors imatges de la 4a Fira del Comerç
La 4a Fira del Comerç | Ale Gómez

 

 

Finalitza la 4a Fira del Comerç a Cerdanyola, una jornada que ha acollit un gran nombre de persones durant tot el cap de setmana i amb la que també els infants de la ciutat han pogut gaudir dels seus espectacles. 

 

 

Durant tarda del dissabte 8 de juny, es va donar el tret de sortida a la 4a Fira del Comerç a Cerdanyola i ho va fer a partir de les 17 h amb l'espectacle de ball de Somnis Dance Studio, que va començar a animar la plaça de l'Abat Oliba oferint un ball en moviment per tota la plaça i que finalment va acabar animant a l'escenari. 

 

 

 

 

La inauguració oficial es va fer a les 18 h, amb els parlaments dels membres de l'associació, acompanyats per la regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, i l'alcalde en funcions, Carles Escolà. “Una ciutat que gaudeix del seu comerç és una ciutat viva; hem d'encoratjar els nostres comerços de què participin en les activitats perquè això teixirà la xarxa comercial que necessitem a la ciutat”, segons Contxi Haro. “Es tracta d'una fira que ja està molt consolidada. El dia d'avui és una mostra del treball que hem fet durant aquests quatre anys, el de contribuir a la dinamització del comerç local”, va afegir Escolà. 

 

 

Van ser aproximadament 40 les parades dels diferents establiments de Cerdanyola que van sortir al carrer durant el cap de setmana. Segons Xavi Olivé, president de l'Associació del Comerç, “hem patit una baixada pel que fa a la participació, i aquest és un dels deures que ens posem de cara a l'any vinent: tornar a engrescar més gent.” No obstant això, la Fira del Comerç va arreplegar a molts participants durant les hores puntes. 

 

 

El nombre d'establiments que s'hi han instal·lat aquest any, però, ha estat més baix que l'any passat, quan van sortir al carrer més d'una cinquantena. “Intentem fer una mostra del que tenim a l'establiment i que la gent gaudeixi d'un ambient diferent”, expliquen des del restaurant Tempo Di Vino. També s'ha comptat amb la presència de noves incorporacions, com és el cas de d'Ruta, que va obrir una tenda a la ciutat fa un mes. 

 

 

A més, la jornada ha barrejat el comerç i la diversió, ja que també es van anar oferint diversos espectacles i tallers infantils per a gaudir amb tota la família. “Com cada any, també ho valorem molt positivament; ha estat molta la gent que ha participat en les activitats, han vingut a veure els espectacles i han participat en els tallers”, afegeix Olivé.  La Llibreria Èfora va muntar un taller d'enigmes amb l'autor Josep Maria Ibarra, creador de llibres de suspens. També l'escola d'idiomes Meeting Point va oferir tallers durant tota la tarda i un espectacle d'un conte teatralitzat que va començar a les 11.30 h del diumenge 9 de juny a l'escenari de la plaça. També el Gimnàs Multisport va oferir diverses classes de ball on es podia animar a ballar qui volgués, i que va encetar el matí del diumenge amb el seu espectacle infantil d'arts marcials. 

 

 

La 4a Fira del Comerç ha arreplegat més gent durant el diumenge 9 de juny. Els nens s'han mostrat entusiasmats amb les animacions del matí i a partir del migdia els cerdanyolencs i cerdanyolenques han acudit a fer un vermut a ritme de la LML Jam Band, que ha ofert un concert a les 13.30 h. 

 

 

Ja a la tarda, a les 17.30 h, els nens de la ciutat han pogut seguir gaudint de la diversió amb la companyia de pallassos local Caulababa que ha ofert un espectacle per a tota la família i on han acabat tots ben mullats! Finalment, la Fira ha posat punt final a les 19 h amb l'espectacle de tancament a càrrec de l'escola Somnis Dance Studio.

 

 

Xavi Olivé afirma que les causes de la baixada de la participació d'enguany s'han de valorar amb calma, mitjançant enquestes internes als associats i per prendre nota per l'any que ve. “Tot i així, la Fira del Comerç és un model d'èxit consolidat a la ciutat”.