El passat cap de setmana del 7 al 9 de juny, els veïns del Turó de Sant Pau van celebrar la festa grossa del barri. Fins a 17 activitats organitzades per l’Associació de Veïns del Turó de Sant Pau van emplenar els carrers de la urbanització situada entre la major part de Bellaterra i la Universitat Autònoma de Barcelona, per la carretera provinent de la C-58. 

La presidenta de l’Associació de Veïns del Turó de Sant Pau, Purificació Ribelles, destaca que aquestes festes van ser tot un èxit a causa de la gran participació dels veïns: “a totes les activitats hi va haver molta gent, i tot va funcionar segons s’esperava”, felicita la veïna del Turó. I és que, tot i que el pressupost de la Festa Major del Turó ve en gran mesura de l’aportació dels mateixos socis, algunes de les activitats van aplegar més d’un centenar de persones.

La Festa va tenir el seu inici oficial el divendres a les 21 h, quan es va fer el pregó a càrrec de la Mercè i el Jaume, que regenten el bar del Centre Cívic del Turó i es jubilaran el proper juliol. En el seu honor, des de l’associació es va donar el seu nom als dos gegants de la urbanització. 

Entre les activitats més destacades dels dies de festa gran, que van començar amb l’actuació de la companyia La Inestable de Bellaterra el dijous 6 amb un tast de microteatre, es va comptar amb activitats com una barbacoa nocturna i concert de l’Orquestra Zénit, la ja tradicional arrossada popular o la festa de l’escuma i festa Holi, pels més petits. 

També va tenir molta participació dels veïns el torneig de futbol i la ballada de bastons, així com el tradicional vermut de la Mercè i el concert oferit per la Coral del Turó de Sant Pau el mateix divendres, que va acabar amb un àpat. Alhora, algunes activitats del diumenge com el concert de fados a càrrec de Publio i Eva Verde, seguit d’una salsitxada popular, van servir per tancar la festa. 

L’última activitat va ser la Traca Final, que a les 21 h del diumenge 9 va donar el fi de festa al camp de futbol del Turó.

Podeu veure aquí les millors imatges de la Festa Major del Turó de Sant Pau de 2019

FOTOS I VÍDEOS: Purificació Ribelles, Àngel Vazquez i Maria Rosa García.