mossos

Elements intervinguts pels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

 

 

 

Una operació dels Mossos d'Esquadra ha servit per desmantellar una plantació de marihuana valorada en més de 230.000 euros al mercat il·lícit. Agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cerdanyola del Vallès, amb el suport d’agents de Seguretat Ciutadana, l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i la Unitat Canina, van realitzar, el divendres 7 de juny, un dispositiu d’entrada i escorcoll en una casa del carrer Santa Maria de Cerdanyola. L’operació va permetre detenir dues persones responsables de la plantació i desmantellar tota la infraestructura pel cultiu il·legal de marihuana.

 

 

La investigació es va iniciar quan els agents van tenir coneixement, per diverses vies, de la possibilitat que en aquesta casa s’hi cultivés marihuana. Arran de les gestions d’investigació efectuades per la Unitat d’Investigació de Cerdanyola el 7 de juny, els agents van fer una entrada i escorcoll, autoritzada pel Jutjat d’Instrucció 7 de Cerdanyola del Vallès. En el moment d’irrompre, els agents van sorprendre dues persones al seu interior: un home de 54 anys i la seva dona de 48 anys, ambdós de nacionalitat espanyola, sense antecedents i veïns de Cerdanyola.

 

 

En el registre es va poder confirmar que la plantació, ubicada a la planta baixa de la casa, estava distribuïda en diferents estances dedicades al cultiu, assecament i emmagatzematge de la marihuana que s’hi cultivava. L’operatiu va permetre intervenir 2.850 plantes en diferents estats de creixement, 4 kg de cabdells secs, 8,5 kg de cabdells verds, 900 g d’haixix, 500 g de pol·len de marihuana i desmantellar tota la infraestructura pel cultiu, consistent en aparells d’aire condicionat, sistema de regadiu, ventiladors, transformadors, etc.

 

 

Els Mossos d'Esquadra apunten que d’entre les plantes intervingudes hi havia 48 anomenades “plantes mare” valorades en més de 190.000 euros, que juntament amb la resta de substàncies intervingudes superarien els 230.000 euros en total. D’altra banda, el registre va permetre intervenir diversos rellotges d’alta gamma i diversa quantitat de pedres tipus zirconita, entre altres elements, presumptament adquirits amb els beneficis de la venda il·legal d’estupefaents.

 

 

Durant la tarda del mateix dia 7 la dona detinguda va quedar en llibertat després de declarar en dependències policials. El dia 8 de juny, l'home detingut va passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Cerdanyola, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.