Martí Roé i Albert Ramírez són els campions d'Scrabble Escolar dels Països Catalans | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

Dos alumnes de l'Institut Pere Calders, a la vora de Bellaterra, s'han proclamat campions del campionat escolar dels Països Catalans d'Scrabble. Els estudiants, Martí Roé i Albert Ramírez van assolir la primera posició a la final de la categoria de 1r i 2n d’ESO celebrada a Altafulla i que va reunir a un centenar de joves.

 

 

Roé i Ramírez han tornat a demostrar la seva habilitat amb l’Scrabble i com ja van fer en cursos anteriors, s’han proclamat campions dels Països Catalans en la categoria de 1r i 2n d’ESO. En la fase final, celebrada a Altafulla, van assolir una puntuació final de 1.314 punts en 3 rondes de 12 jugades per partida i amb una mitjana de 450 punts per partida i dos scrabbles a cada enfrontament. L’any vinent, els dos alumnes canviaran de categoria i passaran a competir amb els alumnes de 3r i 4t d’ESO.

 

 

Tal com indiquen des d'Scrabble Escolar, l’Scrabble pertany als jocs de paraules creuades entre 2, 3 o 4 jugadors (en la modalitat que s’anomena clàssica). Consisteix en formar sobre un tauler de 15 per 15 caselles mots que es creuen entre ells, d’esquerra a dreta i de dalt avall. S’hi fan servir fitxes marcades amb una lletra i un número (el seu valor). L’objectiu és aconseguir la puntuació més gran possible, emprant les pròpies fitxes junt amb les del tauler. Això vol dir col·locar-les formant el mot que doni la puntuació més alta, tenint en compte els valors de les fitxes emprades junt amb els de les caselles amb premi del tauler.