Un tomb per Bellaterra a la primavera
El Camí Antic de Sant Cugat és una de les principals vies de pas de Bellaterra | Toni Alfaro

 

[TEXT: Mercè Santacana]

 

 

He llegit amb interès la teva carta a BellaterraDiari del 13 de juny i et volia fer algunes consideracions.

 

 

  

En primer lloc, els veïns afectats pel creixent trànsit a la carretera BV-1414, que recentment s'han constituït en Associació, no tenen res a veure amb el tema de les pilones, que comprendràs no els beneficien en absolut. De fet, excepte als veïns del Camí Antic de Sant Cugat i del carrer Pin i Soler, jo diria que a la resta dels bellaterrencs o bé els hi són indiferents o bé hi estan en contra perquè costa d'entendre que un carrer pugui tenir pilones i la resta no, oi?

 

 

 

  

Tornant al tema de la carretera, has de tenir en compte que el pas pel centre de Bellaterra s'ha convertit en una drecera entre la C-58 i l'AP-7. Les últimes dades que coneixem parlen d'un trànsit diari de 13.000 vehicles (8.000 en un sentit i 5.000 en l'altre), per una carretera amb un traçat de camí de carro, corbes pronunciades i que en molts trams no té ni voreres. I el comportament de bona part dels conductors de pas deixa clar que no tenen present que han deixat una autopista i han entrat en un poble.

 

 

 

  

La finalitat dels cartells que s'han penjat a la carretera, dels quals parles de manera sorneguera, és aquesta: que la gent prengui consciència que ja no són a l'autopista, sinó en un poble. Creus que és molt demanar que els cotxes compleixin les normes de circulació, no avancin en línia contínua, circulin a la velocitat indicada i respectin els passos de vianants i el semàfor? Em sembla que tu demanaries el mateix per al teu poble.

 

 

 

  

Jo, particularment, no sóc partidària de les pilones, tot i que com a veïna de Bellaterra pugui utilitzar aquest accés.

 

 

 

  

Mercè Santacana,

Bellaterra