Jordi Mayral i Eva Aguilera, durant la competició a Tirana
Jordi Mayral i Eva Aguilera, durant la competició a Tirana | Jordi Mayral

 

 

Els bellaterrencs Jordi Mayral i Eva Aguilera van tornar a fer-se amb el campionat del món de ball esportiu i competició per tercera vegada. Van aconseguir-ho aquest passat dissabte 15 de juny, a la final de la competició fet a Tirana, Albània, seu de la final de la classificació mundial aquest 2019, a on competien amb fins a 23 parelles més. Els de Bellaterra van aconseguir una puntuació total de 375 punts després de 13 hores de competició.

 

 

La final va ser en la categoria Senior II, per a majors de 40 anys, i va significar una victòria mundial més per a Mayral i Aguilera, que han aconseguit ser els primers en la classificació també en les edicions de 2015 i 2017, així com segons i tercers en diverses ocasions més. Segons explica Mayral, porten a la competició des del 2008 en la categoria Senior, i ja al 2009 van aconseguir el seu primer podi, arribant a la tercera posició.

 

 

 

 

“Va ser una competició molt dura, amb 40 balls en total, fent-ne vuit per ronda”, explica Mayral. De fet, la competició incloïa dues modalitats de ball: l'estàndard -que inclou els estils de vals anglès, tango, vals vienèsslow foxquickstep– i la llatina -que comprèn la samba, el chachacha, la rumba bolero, el pas doble i el jive-. Tots dos van superar les diferents parelles en tots els estils.

 

 

Alhora, Mayral indica l'exigència de la final mundial: “cada ball té un mínim d'un minut i mig, i és a màxim rendiment, i clar, quan fa tantes hores que competeixes és esgotador”. Una carrera que es remunta 20 anys enrere, quan “vam començar anant a les escoles de ball, i va haver-hi professors que ens deien que ho feien molt bé, i que podríem competir”, encara que la tradició del ball vingués des de la infantesa: “el ball de saló és una cosa social de quan els nostres pares anaven a l'envelat, de tota la vida”.

 

 

Ara, després d'11 anys de trajectòria als campionats mundials i 19 anys repetint com a campions d'Espanya de ball de competició, Mayral i Aguilera continuen volent seguir gaudint d'una competició on estan clarament consolidats.

 

 

Jordi Mayral i Eva Aguilera, al capdamunt del podi mundial
Jordi Mayral i Eva Aguilera, al capdamunt del podi mundial | Jordi Mayral