En què pensen els nois i noies de Bellaterra quan parlem de persones refugiades? 

Veiem en concret el cas dels alumnes de l’Escola Ramon Fuster de Bellaterra.

Com és la seva realitat? Com és la realitat del conflicte? Per què marxen de casa seva? Quines problemàtiques es troben en els països d’origen, destí i durant tot el camí? Tenen l’arribada garantida? Tots arriben?

Per treballar la coneguda com “tragèdia del mediterrani” i també la mirada de l’altre des de l’Escola Ramon Fuster han seguit la iniciativa de Stop Mare Mortum amb el projecte “Rostres de la Mediterrània”.

Des de la coordinació del Departament de Visual i Plàstica han fet una representació artística mitjançant un retrat, després d’un exercici de coneixement fent recerca, visualitzant documentals com “To Kyma” i imaginant, cadascun dels alumnes, la vida d’una d’aquestes persones que arrisca la seva vida per arribar a Europa. Han pensat en la seva realitat, el seu país d’origen, l’edat, el seu nom, el motiu perquè ha de marxar i, finalment, han imaginat el seu rostre mitjançant un retrat, molts d’ells, colpidors.

A continuació podeu veure una galeria d’imatges de les representacions que han fet els alumnes de 1r d’ESO de l’Escola Ramon Fuster de Bellaterra, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Refugiades.

Podeu llegir més sobre el projecte aquí