Com era la promoció de Bellaterra als anys 60?

by | juny 21, 2019 | Història de Bellaterra

aa

 

 

  

Gràcies a les donacions que va fer Santiago Vila-Puig  podem observar com es promocionava la “Zona Residencial Bellaterra (Sardanyola)” a finals dels anys 60. La impresió va anar a càrrec de 'Gráficas del Llobregat S.A.' i s'utilitzaven colors llampants poc usuals aleshores i amb un grafisme modern.

 

 

A part de les imatges, el text descrivia Bellaterra com:

  

  

El único lugar que a pocos minutos de su centro de trabajo, puede facilitarle ese “relax”, tan necesario al finalitzar su jornada

 

Y mientras… sus hijos crecen en un ambiente sano y confortable. Visite Bellaterra

  

c

 

  

  

L'empresa encarregada d'urbanitzar la zona va ser FOMENTO BARCELONÉS DE INVERSIONES, S.A., qui també feia la venda de parcel·les. La delegació estava instal·lada a la plaça del Pi, davant de la ja existent estació de ferrocarrils de Bellaterra

  

La urbanització de Bellaterra va començar el 8 de juny del 1927 per un grup, com anomenen a la publicació, “de pioneros amantes de la naturaleza”. El motiu de designar-los així era perquè la seva primera meta va ser “repoblar de pinos la zona entonces cubierta en su mayor parte por viñedos”.

 

Girant la vista enrere, gairebé 60 anys més tard hi ha certes qüestions que es repeteixen:

  

Hoy la “Zona Residencial de Bellaterra“, es uno de los lugares más bien cuidados y mejor realizados de cuantos radican en el Vallés. Pertenece al municipio de Sardanyola y está situada a 3 km. de Sabadell, 5,5 km. de San Cugat, 7 km. de Sardanyola (Villa y a 20 km. de Barcelona. Está cruzado de Noroeste a Suroeste por la línea de FF.CC. que une Sabadell a Barcelona, lo que le aproxima de forma considerable a estas dos ciudades (10 minutos con Sabadell y 35 con Barcelona).

  

  

A més, la publicitat parlava ja d'una església, un hostal, escoles i un “prometedor Club Deportivo”.

 

Cuenta la “Zona Residencial” con una Iglesia, consagrada a la Santa Cruz. Un prometedor Club Deportivo, con pista de tenis, piscina y casino. Varios comercios facilitan la adquisición de los artículos alimenticios. Cuenta también la “Zona” con un magnífico HOSTAL, 3 escuelas y asistencia facultativa.

 

Bellaterra tiene una extensión de 3.250 km2 con 75 viales, cuya longitud total es de 38 kilómetros aproximadamente.

  

Llavors hi havia 230 torres, la majoria amb piscina i garatge, a més, feien èmfasi en els “magníficos jardines y no menos agradables bosques”. 

 

 

d
q
a
w
s

 

 

 

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Enderrocada la Caseta dels Pous

Enderrocada la Caseta dels Pous

L’habitatge s’havia començat a enderrocar l’octubre del 2019 i ara, un any i 3 mesos més tard, ha arribat al seu punt i final

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: