A Catalunya ha entrat una massa d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica que es mantindrà durant tota la setmana i tindrà el seu punt àlgid el dijous.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per temperatura extrema a causa de l’episodi de calor que augmentarà la temperatura fins als 40 graus en diversos punts del país.

 

Durant aquests dies d’intensa calorada, és important mantenir unes mesures bàsiques per suportar les altes temperatures i evitar riscos en salut, que són:

 

  • Beure molta aigua i menjar àpats lleugers.
  • Fer que la gent gran i la mainada beguin aigua sovint i que no surtin al carrer quan fa més calor.
  • Mantenir les mascotes sempre hidratades i evitar passejar-les en les hores que fa més sol.
  • Cercar llocs climatitzats durant les hores de més calor si no compteu amb aire condicionat o ventilador.
  • No realitzar exercici físic de gran intensitat a les hores centrals del dia.
  • Portar roba lleugera i a poder ser de colors clars.

 

Es recomana no passejar les mascotes en les hores de més calor | Cedida

 

Especial atenció amb el cotxe

El cotxe és un habitacle que pot arribar a concentrar altes temperatures molt ràpidament. Per aquest motiu, és molt important no deixar mai criatures, persones vulnerables o animals dins el vehicle amb les finestres tancades.

Cal evitar conduir durant les hores de més sol i portar sempre aigua o líquids sense alcohol per hidratar-se. Durant els viatges llargs, el més aconsellable és fer parades periòdiques per descansar i refrescar-vos.

 

A casa i al carrer, controleu la temperatura i el sol directe

Quan esteu a casa controleu la temperatura tancant les finestres on toca el sol i obriu-les per la nit per refrescar-la. Mantingueu-vos a les estances més fresques i si no teniu cap mena de climatització, intenteu passar dues hores al dia en un espai climatitzat, com pot ser un centre comercial, biblioteca o cinema. 

 

Si sortiu al carrer, eviteu les hores centrals o de més sol i procureu caminar sempre a l'ombra. Una gorra o barret, protecció solar i aigua seran complements indispensables durant aquesta primera onada de calor de l'estiu.