Material per a realitzar robatoris a l'interior d'habitatges confiscat als detinguts | Mossos d'Esquadra

 

 

Agents dels Mossos d'Esquadra de Cerdanyola del Vallès han detingut sis homes com a presumptes autors de tres robatoris a interior d'habitatge a les localitats de Cerdanyola, Barberà i Montcada i Reixac. Les detencions es van produir entre el 14 i 19 de juny, i els agents destaquen que en tots tres casos la col·laboració ciutadana i la ràpida intervenció policial van ser clau per detenir els presumptes lladres.

  

 

Segons informen els agents, el primer fet va succeir pels volts de les 19.50 hores del 14 de juny, quan dos homes van intentar forçar amb un tornavís la porta d'una finca de l'Avinguda Catalunya, a Cerdanyola. Finalment, no ho van aconseguir i van fugir a peu.

 

  

Amb la descripció dels autors, els agents van fer una recerca i van localitzar un dels homes caminant prop de la zona. En el moment de la seva detenció li van intervenir un tornavís que duia amagat a l'interior d'un diari, segons la versió difosa pels Mossos.

 

  

La investigació continua oberta per tal de localitzar i detenir el segon implicat. L'endemà, 15 de juny, el detingut va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Cerdanyola i va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

 

  

També s'han produït detencions a L'Hospitalet, Montcada i Reixac i Barberà

 

 

D'altra banda, agents del Grup de paisà (GDU) van detenir el passat 17 de juny un home de 20 anys, veí de l'Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor d'un robatori amb força.

 

  

Durant un patrullatge preventiu de robatoris a interior de domicilis de Montcada i Reixac, els agents van rebre un avís per una intrusió a l'interior d'un jardí d'una casa del carrer Fluvià. Segons les primeres informacions que van rebre els Mossos, un home va intentar forçar la finestra amb un tornavís i, en veure's sorprès, va fugir corrents.

 

  

Amb aquesta informació, els agents van iniciar una recerca i, després de pocs minuts, van localitzar el presumpte lladre quan saltava el mur d'una casa del carrer Penedès. En el moment de la seva detenció, al pressumpte lladre li van intervenir el tornavís amb el qual havia forçat la finestra.

 

 

Mentre els agents estaven detenint aquest home, van veure sortir d'una finca propera un altre jove que, en veure els agents, va llençar uns guants i un tornavís i va fugir corrents. Hores després se'l va localitzar i detenir com a presumpte autor d'un robatori en un pis de la finca d'on havia sortit.

  

 

Aquests dos detinguts van passar el 19 de juny a disposició judicial davant del jutjat, i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

  

 

 

A Barberà, un agent fora de servei va enxampar un grup d'homes que prepraven un robatori

  

 

Finalment, la tarda del 18 de juny, un agent de Mossos d'Esquadra fora de servei va localitzar un vehicle amb matrícula francesa que circulava molt lentament a la Ronda de l'Est de Barberà del Vallès, mentre els tres ocupants miraven les cases

  

de la zona. Immediatament, l'agent va alertar al telèfon 112 i, poc després, una dotació policial va localitzar el vehicle estacionat al carrer Marquesos de Lió.

 

 

A pocs metres, els agents van veure un dels sospitosos que, en veure la presència policial, va intentar fugir sense aconseguir-ho. Minuts després van detenir els altres dos quan s'amagaven a l'interior d'un bar.

 

 

Als detinguts se'ls va intervenir dos tornavisos, dues navalles, guants, peces de plàstic a manera de “marcadors”, telèfons mòbils i llanternes, entre altres objectes. Així, tot apunta que els detinguts estaven realitzant actes preparatoris per cometre robatoris en domicilis del municipi. El dia 20 de juny, els tres detinguts, de 36, 26 i 22 anys, van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Cerdanyola, qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs.