concert
Mike Sánchez i Lluís Coloma al concert inaugural del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, durant la tardor de 2018. | Mònica Garcia

 

 

 

Lluís Coloma i Andrea Motis oferiran aquest juliol dos concerts a Cerdanyola en el marc del cicle 'Jazz al jaciment', organitzat per La Constància Factoria Cultural.

 

 

Dijous 11 de juliol la terrassa del Jaciment del Poblat Ibèric del Museu de Ca n'Oliver acollirà el “Blues, el Jazz i el Boogie Woogie” del piano de 'Lluís Coloma Trio', a partir de les 21 h. El pianista Lluís Coloma ja va tocar a Cerdanyola durant la darrera edició del Festival Internacional de Blues, acompanyat de Mike Sánchez, també al piano.

 

 

Amb clares influències de Jerry Lee Lewis i Alan Price, Coloma és un habitual de festivals de Blues & Boggie Woogie arreu d'Europa. Al llarg de la seva carrera, Coloma ha estat galardonat amb els premis “Músic de l'any 2003” i “Artista BluesCat 2006”. L'any 2006 va publicar el disc “Boogie wins again” amb la formació “Lluís Coloma Trio”', format amb què visitarà Cerdanyola aquest 11 de juliol.

 

 

 

Divendres 26 de juliol serà la cantant, trompetista i saxofonista Andrea Motis qui passarà pel Jazz al Jaciment, també a les nou del vespre. Motis és la primera artista catalana que enregistra un àlbum amb la discogràfica amercana Impulse! Records, el mateix segell pel qual mites del jazz com John Coltrane o Charles Mingus van gravar.

 

 

Amb només 24 anys, la jove cantant ja s'ha fet un nom entre les grans intèrprets del jazz i s'ha guanyat a la crítica. Segons ella mateixa declara, “la trompeta sempre ha estat” el seu “instrument principal”, ja que per ella “tocar la trompeta és com meditar”.

 

 

Les entrades per tots dos concerts ja es poden reservar al bar “El Solidari” (C/ de Foment, 1) i al “Bar Grau” (C/Sant Ramon, 180), i tenen un preu de 15 € cadascuna.

 

 

Els organitzadors d'aquest cicle de concerts de jazz són els membres de l'associació La Constància Factoria Cultural, una nova entitat nascuda el passat gener de 2019 de les cendres de la Comissió dels 40 anys de les Festes de Sant Martí.