Agents Rurals activa el nivell dos del Pla Alfa per incendis a Bellaterra

by | juny 28, 2019 | Méteo

L'incendi de la Ribera d'Ebre aquesta passada nit

L'incendi de la Ribera d'Ebre d'aquest juny | Jordi Borràs

 

 

La comarca del Vallès Occidental està al nivell 2 del Pla Alfa a causa de l'onada de calor extrema i el temps sec que s'està patint en els últims dies, també a Bellaterra. De fet, la major part de Catalunya és a aquest nivell d'alerta aquest divendres 28 de juny, que implica una alta probabilitat d'incendis a zones rurals. Entre les precaucions que cal tenir per part de la població, està la de no fer foc a menys de 500 metres de zones boscoses, especialment a zones com Bellaterra, envoltades de bosc.

 

 

Concretament, el nivell 2 del Pla Alfa per incendis forestals implica l'exclusiva dedicació dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya per la prevenció dels incendis a les zones verdes i boscoses. Entre les feines dels Agents Rurals, durant aquest nivell d'alerta, s'inclouen:

 

 

  • Control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals.
  • Identificació de l'autor del foc.
  • S'ha de fer apagar, excepte les autoritzacions excepcionals.
  • Control de llocs predeterminats d'especial risc.
  • Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.
  • Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.
  • Control d'abocadors predeterminats.

 

 

En les zones amb nivell 3 d'alerta, a més d'aquestes actuacions, els Agents Rurals han de clausurar l'entrada a determinats massissos forestals i preparar diversos centres de control estratègics per evitar els incendis. 

 

 

Es preveu que el risc d'incendi vagi en descens després que l'onada de calor africana d'aquest cap de setmana passi de llarg. 

 

Estat del Pla Alfa per aquest divendres 28 de juny

Estat del Pla Alfa per aquest divendres 28 de juny | Generalitat de Catalunya

Vols llegir més…?

Alerta per onada de calor

Alerta per onada de calor

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Aquest cap de setmana la calor arribarà amb ganes a tota la península, assolint temperatures de 40 o 45 graus al sud. A Catalunya, tot i que no hi arribarà el plat fort d’aquesta calorada, les temperatures tocaran sostre fins diumenge, amb ambient de dur estiu i nits tropicals intenses amb temperatures que oscil·laran els 30 – 35 graus, sobretot al litoral i prelitoral

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: