Cerdanyola, ciutat de llibertat i diversitat | Cerdanyola.info

 

 

 

El 28 de juny es commemora internacionalment el Dia per a l'Alliberament LGTBIQ+. Un any més, Cerdanyola del Vallès s'hi sumarà amb un seguit d'activitats i accions reivindicatives “amb l'objectiu de seguir defensant els drets del col·lectiu LGTBIQ (lesbià, gai, trans*, bisexual, intersexual i queer), la diversitat sexual, de gènere i família i lluitant contra les LGTBIQfòbies”.

 

Des de l'Ajuntament s'ha definit el programa del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+ com a “transversal” i fet a partir d'un treball conjunt entre diversos departaments de l'Ajuntament. L'acte central de les jornades es realitzarà al Casal de Joves amb la consolidada performance Rebentem Armaris. Al llarg de la tarda es realitzaran activitats diverses, realitzades per joves i dirigides a joves en relació amb les diversitats sexuals, de gènere i família.

 

El dijous 27 de juny, es durà a terme el taller ‘IdentiTat(s) al Museu’ per tal de reflexionar i sensibilitzar en la necessitat de crear genealogia LGTBIQ en la història de l’Art. Al llarg del taller es reflexionarà sobre conceptes com: expressió de gènere, identitat de gènere, orientació sexual, per tal de conèixer obres d'art del MAC que tinguin aquesta perspectiva i/o artistes que representen models que trenquen amb la heteronormativitat establerta a la nostra societat.

 

 

Inauguració del Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI)

 

Aquest any 2019 l'Ajuntament de Cerdanyola inaugura un Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI). Des del SAI es vehiculen totes les polítiques destinades a fer avançar les diversitats sexuals, de gènere i família a la nostra ciutat. El servei ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones LGTBIQ+ (Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals, Queers i més) que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica.

 

El servei també pretén donar resposta a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, etc.), del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle. El SAI també elabora i dissenya projectes i accions per fer front a les LGTBIQfòbies i avançar en matèria de diversitats sexuals, de gènere i família.

 

En concret s'ofereixen serveis com: Acompanyament a persones LGTBIQ+ en processos personals d'identitat de gènere, orientació sexual i/o expressió de gènere; Acompanyament a professionals, familiars i amistats de persones LGTBIQ+ en processos personals d'identitat de gènere, orientació sexual i/o expressió de gènere; Acompanyament i atenció de proximitat a persones LGTBIQ+ que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica; Canvi de nom del sexe sentit en la Targeta Sanitària; Tramitació del canvi de nom de la targeta sanitària (majors i menors d'edat); Derivació d'incidències i denúncies per LGTBIQ+fòbies; Gestió de les derivacions corresponents a incidències i denúncies vinculades amb les LGTBIQ+fòbies; Activitats de sensibilització i prevenció i desenvolupament d'accions i projectes feministes amb perspectiva LGTBIQ+.

 

 

50 anys dels fets de Nova York

 

 

En el Dia de l'Orgull LGTBIQ+ es commemoren els fets del 28 de juny de 1969, data en què es van iniciar els aldarulls de Stonewall, Nova York (EUA), i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual, quan la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits, i del que enguany es commemoren els 50 anys.

 

“Malgrat que la legislació en l'àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, encara hi ha estats del món que prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col·lectiu LGBTIQ+”, destaca el manifesta de la Generalitat de Catalunya

 

 

 

Programa d'activitats

 

 

Divendres 28 de juny

  

10.15 a 11 h Presentació del Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI) al programa l'Entrevista de Cerdanyola Ràdio

 

Acte Central #REBENTEMARMARIS  

19 h Lectura del manifest  

19.20 h Actuacions de l'escola de Dansa Le Duet

19.40 h Performance REBENTEM ARMARIS

20.20 h Monòleg LGBTIQ+

21 – 1 h Concerts Bucstock #Bucsaltimira

 

Al Casal de Joves