Les columnes representatives de la UAB | Cedida

 

Ja es coneixen els resultats de la nova edició del 2020 dels QS World University Rankings, que situen la Universitat Autònoma de Barcelona en la posició 188 del món. La Universitat està consolidada entre les 200 millors del món després de tres anys de millora continuada després d'ocupar les posicions 195, 193 i 188, respectivament, en els darrers tres anys. 

 

El rànquing QS avalua 1.620 universitats de tot el món i situa la UAB entre les 17,6% millors. Així doncs, la Universitat Autònoma no para de créixer, aquesta és la millor posició en percentil mai assolida per la UAB en el QS. Ja en l’àmbit estatal, la UAB ocupa la segona entre les 28 universitats espanyoles analitzades per QS. La seva posició queda per darrere de la Universitat de Barcelona, aquesta en la 165. Segueixen la Universidad Autónoma de Madrid, en la posició 192, i la Complutense en la 212.

 

El rànquing QS es basa en quatre pilars: la investigació, la docència, l'ocupabilitat i la internacionalització, així com en sis indicadors: la reputació acadèmica, la reputació entre les empreses, la ràtio d'estudiants per professor, les citacions, la internacionalització i la ràtio d'estudiants internacionals. Entre aquests indicadors, la UAB destaca en reputació acadèmica, amb la posició 115 mundial, i en les citacions dels articles científics per investigador, amb la posició 183, millorant en 106 posicions respecte a l’edició anterior. També millora en la reputació de la Universitat entre les empreses (posició 248, respecte a la posició 261 de l’any passat), i en professorat internacional (posició 455 respecte a la posició 474 de l’edició anterior).

 

L’informe que facilita QS sobre cada universitat mostra com la producció científica de la UAB al llarg del període 2013-2017 ha estat de 20.460 articles, amb un nombre de citacions total de 227.895, que correspon a 142.783 citacions normalitzades tenint en compte el pes de cada disciplina en cada país. La UAB comptabilitza 80,6 citacions per investigador, molt per sobre de les 37,0 de la mitjana global. 

 

QS
El rànquig de QS 2020 | Top Universities