Marc Grau, Quim Escoda i Xavier Riba, guanyadors bellaterrencs de les primeres 24 hores de Catalunya de Motociclisme
Marc Grau, Quim Escoda i Xavier Riba, guanyadors bellaterrencs de les primeres 24 hores de Catalunya de Motociclisme | Marc Grau 

 

 

El cap de setmana del 5 al 7 de juliol es commemoren els 25 anys des de la primera edició de les 24 hores de motociclisme del Circuït de Catalunya, una històrica prova de les dues rodes que va començar el juliol del 1995. Els guanyadors d'aquesta competició de resistència durant les primeres 24 hores van ser els bellaterrencs Marc Grau, Quim Escoda i Xavier Riba.

 

 

La competició, que aquest cap de setmana celebrarà la seva vint-i-cinquena edició, va ser l'hereva de les conegudes 24 hores de Montjuïc, que va fer el seu recorregut per la muntanya de la capital catalana entre el 1955 i el 1986. En part a causa de la seva perillositat i de la mort del conegut pilot català Mingo Parés la prova va deixar de fer-se el 1986 i va passar a celebrar-se al Circuït de Catalunya, a Montmeló, deu anys més tard. 

 

 

Per a commemorar la victòria bellaterrenca, aquí podem veure a Grau amb el trofeu i la fotografia original que se li va atorgar com a un dels tres guanyadors de la prova, que ja són una important mostra de la Història de Motociclisme

 

 

Marc Grau sosté l'històric trofeu guanyat al juliol del 1995
Marc Grau sosté l'històric trofeu guanyat al juliol del 1995 | Laia TR