Dos alumnes del Campus Ítaca parlen a l'Autònoma
Dos alumnes del Campus Ítaca parlen a l'Autònoma | UAB

 

 

Del 25 de juny al 12 de juliol, té lloc el Campus Ítaca a la Universitat Autònoma de Barcelona, un programa socioeducatiu organitzat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i la Facultat de Ciències de l’Educació amb el finançament de Banco Santander, a través de Santander Universidades, i amb el suport del Consell Social de la UAB, que consisteix en una estada a la universitat adreçada a alumnes de tercer d'ESO. Enguany hi participaran 398 alumnes de 80 centres diferents repartits en dos torns. El 3 de juliol, fer-se l'acte de cloenda del primer torn del Campus Ítaca i, aquest 4 de juliol, comença el segon torn.

  

  

L'acte de cloenda, que va reunir els estudiants participants en el primer torn (del 25 de juny al 3 de juliol) i les seves famílies per mostrar els resultats de les seves activitats, es va desenvolupar simultàniament a dos espais. D'una banda, a la sala d'actes del Rectorat, la clausura va ser presidida per la rectora de la UAB, Margarita Arboix; la directora de Santander Universitats i Universia Espanya, Susana García; i el director de la FAS, Jordi Prat. D'altra banda, a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, van intervenir el vicerector de Programació Acadèmica i Qualitat, Josep Ros; el vocal del Consell Social de la UAB, Mario García; i la coordinadora del Campus Ítaca, Elsa Espinosa.

  

  

Durant l’estada, l’alumnat realitzarà una sèrie d’activitats lúdiques i educatives que els permeten fer un tast de diferents disciplines acadèmiques i que tenen com a objectiu incentivar-los a continuar la seva formació un cop finalitzada l’etapa obligatòria. El Campus Ítaca, alhora, els fa partícips d’un espai de convivència entre joves d’entorns socials diversos amb el català com a vehicle de comunicació. Al Campus Ítaca, els i les alumnes participen repartits en grups d'uns dotze integrants i són acompanyats per monitors. Les activitats, organitzades pel professorat de la UAB, van des de gimcanes fins a debats.

  

  

Enguany, participen en el Campus Ítaca estudiants procedents de centres de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Berga, Caldes de Montbui, Canovelles, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Esparraguera, Gironella, La Garriga, L'Ametlla del Vallès, Martorell, Moià, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Puig-Reig, Ripollet i Rubí.