Els ous farcits són molt vistosos i molt fàcils de fer
Els ous farcits són molt vistosos i molt fàcils de fer | receptesambvida

 

 

Que a l'estiu vénen de gust àpats freds és una realitat per la majoria de comensals. Amanides, sopes fredes i verdures crues són les estrelles de la majoria de taules, i molts plats tenen una cosa en comú: són lleugers. I és que és difícil imaginar una situació pitjor que haver de treballar després d'un àpat pesat, amb una llarga digestió i entomant la calor de tarda d'un dia d'estiu. 

 

 

Per això hem decidit portar-vos una recepta ben suculenta, lleugera i fresca, que no us pesarà gens a l'estómac i us deixarà a punt per a treballar sense quedar amb gana: els ous farcits. Aquesta recepta és còmode d'emplatar i netejar, a més de ser ben senzilla en la seva preparació i una ocasió ideal perquè els infants de vacances facin les seves primeres incursions culinàries. 

 

 

Voleu saber com fer-los? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per fer una ració per a quatre persones?

  • 7 ous
  • Una llauna de tonyina amb oli d'oliva
  • Una ceba tendra
  • Maionesa amb all
  • També podeu afegir-hi olives farcides al gust

 

Mans a la cuina!

  • Primerament, bullim els ous 10 minuts per tal que quedin durs
  • Deixem refredar mentre preparem una maionesa amb un all petit, sal, oli d'oliva i llet. També la podeu comprar  
  • Un cop freds, els pelem i traiem el rovell  amb cura. Reservarem un ou sencer per poder emprar-lo per guarnir el plat 
  • Aixafem els rovells dins un plat fons amb ajuda de la forquilla i ho barregem amb la tonyina, la ceba ben trinxada i la maionesa 
  • Ara omplim els ous amb la barreja, ajudant-nos d'una cullera petita
  • Després els desem a la nevera i els deixem refredar 
  • Finalment, passades unes hores, emplatem i ho decorem amb l'ou dur que hem reservat, ratllant-lo pel capdamunt

 

Bon profit!