
Que a l'estiu vénen de gust àpats freds és una realitat per la majoria de comensals. Amanides, sopes fredes i verdures crues són les estrelles de la majoria de taules, i molts plats tenen una cosa en comú: són lleugers. I és que és difícil imaginar una situació pitjor que haver de treballar després d'un àpat pesat, amb una llarga digestió i entomant la calor de tarda d'un dia d'estiu.
Per això hem decidit portar-vos una recepta ben suculenta, lleugera i fresca, que no us pesarà gens a l'estómac i us deixarà a punt per a treballar sense quedar amb gana: els ous farcits. Aquesta recepta és còmode d'emplatar i netejar, a més de ser ben senzilla en la seva preparació i una ocasió ideal perquè els infants de vacances facin les seves primeres incursions culinàries.
Voleu saber com fer-los? Doncs som-hi!
Què necessitem per fer una ració per a quatre persones?
- 7 ous
- Una llauna de tonyina amb oli d'oliva
- Una ceba tendra
- Maionesa amb all
- També podeu afegir-hi olives farcides al gust
Mans a la cuina!
- Primerament, bullim els ous 10 minuts per tal que quedin durs
- Deixem refredar mentre preparem una maionesa amb un all petit, sal, oli d'oliva i llet. També la podeu comprar
- Un cop freds, els pelem i traiem el rovell amb cura. Reservarem un ou sencer per poder emprar-lo per guarnir el plat
- Aixafem els rovells dins un plat fons amb ajuda de la forquilla i ho barregem amb la tonyina, la ceba ben trinxada i la maionesa
- Ara omplim els ous amb la barreja, ajudant-nos d'una cullera petita
- Després els desem a la nevera i els deixem refredar
- Finalment, passades unes hores, emplatem i ho decorem amb l'ou dur que hem reservat, ratllant-lo pel capdamunt
Bon profit!