El semàfor hauria de situar-se a la BV-1414, a l'altura del Restaurant Marcs i La Llar d'en Pitus
El semàfor hauria de situar-se a la BV-1414, a l'altura del Restaurant Marcs i La Llar d'en Pitus | Toni Alfaro

 

 

La Diputació de Barcelona ha indicat que el semàfor de la Llar d'en Pitus ja està plantejat i en procés de licitació, tot i que no es podrà instal·lar fins al mes d'octubre. Segons l'administració provincial, és a causa de la demora en la resposta de l'EMD de Bellaterra per donar el vistiplau del conveni que la col·locació que aquest semàfor s'ha endarrerit fins ara. I és que, indiquen, no van rebre resposta de l'entitat fins “fa dues setmanes”, segons indicaven aquest dimecres 3 de juliol. 

 

 

Tot i que el passat mes de desembre ja es van fer diverses actuacions per a pacificar el trànsit davant la llar d'infants i el restaurant Marcs, la llavors regidora de Relacions Institucionals amb l'EMD de Bellaterra, Laura Benseny, va admetre que eren mesures temporals, amb la intenció d'instal·lar aquest semàfor. Tanmateix, aquest haurà d'esperar al mes d'octubre, segons la Diputació, perquè no ha sigut fins a l'aprovació per part de l'EMD que han pogut començar la licitació del semàfor

 

 

Tot plegat ha fet que la seva implantació estigui en marxa, si bé no es pugui fer efectiva fins al mes d'octubre: “aquesta obra ha quedat molt condicionada a la resposta de l’EMD, ja que fins que no hem rebut el seu vistiplau al conveni per a la seva instal·lació, fa 2 setmanes, no hem pogut començar els tràmits administratius per a la seva licitació, motiu pel qual  no podrem començar l’execució de l’obra fins a l’octubre”, indicaven des de la Diputació. 

 

 

Coixins berlinesos instal·lats al desembre al tram de carretera davant la llar d'infants | Cedida

 

 

La directora de La Llar d'en Pitus, Queralt Martín, ha mostrat el seu descontentament amb aquesta informació, ja que des de la llar d'infants “no entenem per què aquest conveni no s'ha signat abans”, doncs és una actuació que “s'hauria de fer de manera urgent”. La també veïna de Bellaterra destaca que “en teoria, segons se'ns va informar, l'actuació s'havia de fer al mes d'abril”.  

 

 

Martin insta a les dues administracions a accelerar el procès, ja que “creiem que és un tema molt important perquè els infants i les seves famílies puguin creuar amb seguretat la carretera”. A més, afegeix que la mesura seria bona pel conjunt de Bellaterra, ja que “faria que el trànsit de la BV-1414 s'alentís”, una de les reivindicacions més importants d'alguns veïns, pel que fa al trànsit. 

 

 

Per la seva banda, l'EMD de Bellaterra no ha volgut afegir cap més informació al respecte.