
Primer acord del govern de Carlos Cordón. El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha signat un acord amb En Comú Podem (eCPC) en el qual plantegen propostes comuns per a aquest mandat i asseguren el suport de tres regidors més pel govern socialista. A més, ambdós partits deixen la porta oberta per arribar a “un acord de més ampli abast que permeti la governabilitat de Cerdanyola del Vallès, començant per pactar un pla d’inversions per a tot el mandat (2019-2023)”.
Acord “per una Cerdanyola social i de progrés”
Segons destaquen els dos grups municipals en un comunicat, la motivació per arribar a aquest acord ha estat “posar fi a la situació de bloqueig en què s'ha vist immersa la ciutat en els darrers anys”. En aquest sentit, posen en relleu que tots dos partits van destacar la necessitat del consens durant la seva campanya electoral. Així, l'alcalde Carlos Cordón (PSC) i la regidora Cecília Collado (eCPC) han signat l'acord que s'estructura en tres apartats: estat del benestar i cohesió social; economia, ocupació i ciutat del coneixement i qualitat urbana i territori. Asseguren que és “urgent” revertir “les cicatrius conseqüència de la crisi i la situació de bloqueig institucional” per la ciutat.
L'apartat d'Estat del Benestar i Cohesió Social presenta 10 punts, d'entre els quals PSC i eCPC destaquen les que fan referència a apropar els serveis socials als barris, creant una oficina de serveis bàsics; crear un Centre de Dia per a Persones Grans en dependències municipals en desús, així com fer un estudi de viabilitat d'una nova residència; impulsar la cobertura del servei odontològic de la ciutadania incorporant criteris de tarifació social; creació de la taula d'habitatge municipal i millorar la projecció dels esdeveniments culturals amb projecció nacional i internacional.
En el bloc d'Economia, Ocupació: Ciutat del Coneixement, format per 4 punts, plantegen treballar per reforçar la interacció entre universitat, administració, societat i empresa per avançar en la senda de “l'economia del coneixement”. S'establiran incentius fiscals a les empreses que “millorin l'índex d'ocupació neta i estable”, i segueixin els objectius de l'Agenda 2030 i es crearà una política de “fiscalitat justa, redistributiva i dinamitzadora” de l'economia local.
Quant a la Qualitat Urbana i Territori, amb 8 propostes, es contemplen entre d'altres mesures fer un “gran pla de manteniment permanent de la via pública“, el disseny a través “d'un pla d'actuació i manteniment dels barris i els equipaments municipals”; es reformularà l'actuació prevista al carrer de Santa Teresa i s'impulsarà la pacificació a la Carretera de Barcelona; així com garantir l'”adaptació total” de l'espai públic “per a persones amb mobilitat i visibilitat reduïda”. Ambdues formacions destaquen que aquestes actuacions i d'altres es faran comptant amb la participació municipal.