
Hi ha postres d'estiu més enllà del gelat. La nostra gastronomia té una àmplia varietat d'àpats, també en les postres, i no tots els que són freds passen pel gelat. Un bon exemple són els postres cremosos, com la crema catalana, que poden consumir-se freds, i que sovint suposen un contrapunt refrescant a un àpat abundant, especialment a l'estiu.
Una d'aquestes receptes és l'arròs amb llet. Originàriament del nord-oest d'Espanya, l'arròs amb llet és tot allò que se li pot demanar a un postre: dolç, aromàtic i melós. Tanmateix, a l'estiu és ideal servit fred per a donar un punt més consistent a la tradicional llet merengada (amb una preparació similar), i fa les delícies de la majoria de taules, especialment pel seu intens aroma a canyella.
Us animeu a fer-lo? Doncs som-hi!
Què necessitem per una ració per a quatre persones?
- 150 g d'arròs rodó
- 150 g de sucre
- Un litre de llet sencera
- 250 ml d'aigua
- Una canyeta de canyella
- Dos trossets de pell de llimona (de la mida d'un dit, aproximadament)
Mans a la cuina!
- Abans de fer res més, posem a una olla l'aigua i l'arròs, i haurem de remoure tot posant l'olla a foc mig
- Quan l'aigua sigui calenta, hi afegim la llet, la branqueta de canyella i la pell de la llimona, i ho mesclem tot ben mesclat
- Ara deixem que s'escalfi la llet sense deixar de remoure el fons perquè no s'enganxi
- Quan la llet sigui ben calenta, abaixarem el foc un punt (a foc mig-baix) i ho deixarem cuinar durant 50 minuts, removent de tant en tant
- Comprovarem la textura de l'arròs i el deixarem més o menys estona depenent de com ens agradi, tot i que hem de tenir en compte que en afegir-hi el sucre, quedarà més cremós
- Quan l'arròs tingui la textura desitjada, hi afegim el sucre, ho tornem a mesclar bé i ho deixem cinc minuts més al foc
- Finalment, ho enretirem del foc i posem l'arròs en el recipient per servir. Es pot menjar una mica reposat o deixar-ho a la nevera fins que es refredi per complet
Bon profit!