L'arròs amb llet rep bona part del seu aroma característic de la canyella
L'arròs amb llet rep bona part del seu aroma característic de la canyella | javirecetas.com

 

 

Hi ha postres d'estiu més enllà del gelat. La nostra gastronomia té una àmplia varietat d'àpats, també en les postres, i no tots els que són freds passen pel gelat. Un bon exemple són els postres cremosos, com la crema catalana, que poden consumir-se freds, i que sovint suposen un contrapunt refrescant a un àpat abundant, especialment a l'estiu.

 

 

Una d'aquestes receptes és l'arròs amb llet. Originàriament del nord-oest d'Espanya, l'arròs amb llet és tot allò que se li pot demanar a un postre: dolç, aromàtic i melós. Tanmateix, a l'estiu és ideal servit fred per a donar un punt més consistent a la tradicional llet merengada (amb una preparació similar), i fa les delícies de la majoria de taules, especialment pel seu intens aroma a canyella.

 

 

Us animeu a fer-lo? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

  • 150 g d'arròs rodó 
  • 150 g de sucre 
  • Un litre de llet sencera 
  • 250 ml d'aigua 
  • Una canyeta de canyella 
  • Dos trossets de pell de llimona (de la mida d'un dit, aproximadament)

 

 

Mans a la cuina!

  1. Abans de fer res més, posem a una olla l'aigua i l'arròs, i haurem de remoure tot posant l'olla a foc mig
  2. Quan l'aigua sigui calenta, hi afegim la llet, la branqueta de canyella i la pell de la llimona, i ho mesclem tot ben mesclat
  3. Ara deixem que s'escalfi la llet sense deixar de remoure el fons perquè no s'enganxi
  4. Quan la llet sigui ben calenta, abaixarem el foc un punt (a foc mig-baix) i ho deixarem cuinar durant 50 minuts, removent de tant en tant
  5. Comprovarem la textura de l'arròs i el deixarem més o menys estona depenent de com ens agradi, tot i que hem de tenir en compte que en afegir-hi el sucre, quedarà més cremós
  6. Quan l'arròs tingui la textura desitjada, hi afegim el sucre, ho tornem a mesclar bé i ho deixem cinc minuts més al foc 
  7. Finalment, ho enretirem del foc i posem l'arròs en el recipient per servir. Es pot menjar una mica reposat o deixar-ho a la nevera fins que es refredi per complet

 

Bon profit!