Xerrada amb els Mossos d’Esquadra sobre consells de Seguretat
Xerrada amb els Mossos d’Esquadra sobre consells de Seguretat | Aleix Mateu

 

 

Amb l'arribada de l'estiu i la temporada de vacances, els Mossos d'Esquadra de la Generalitat fan un seguit de recomanacions per mantenir la seguretat de les llars davant els possibles robatoris dels lladres, especialment durant el temps en què les llars no estan habitades. 

 

 

Per estar més segurs a casa, els Mossos recorden que no s'ha d'obrir la porta a persones desconegudes i demanar sempre la identificació al personal de l'aigua, la llum, el gas o el telèfon. A més, recomanen recollir diàriament la correspondència per evitar que persones alienes utilitzin les dades personals dels habitants de la casa. 

 

 

Altres consells són: tancar sempre amb clau les portes d'accés al carrer a l'hora d'anar a dormir i quan us asenteu, encara que sigui per un breu període de temps; tancar bé la porta d'entrada de l'edifici i comproveu que cap desconegut aprofita per entrar-hi; comprovar que la porta del garatge queda tancada a l'entrada i la sortida i que cap estrany aprofiti per entrar-hi; no deixar les claus en cap amagatall extern al domicili; canviar els panys en cas de perdre les claus; en el cas de cases aïllades, es recomana instal·lar temporitzadors autimàtics d'encesa dels llums interiors o exteriors del domicili; instal·lar mesures de protecció pels objectes de valor i per afrontar un cas de robatori, es recomana guardar la documentació de les seves pertinences i per tal de facilitar la seva identificació.

 

Díptic amb consells dels Mossos d'Esquadra
Díptic amb consells dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra