fantosfreak
Fotograma del trailer del Fantosfreak | Fantosfreak

 

 

 

 

 

Han passat 20 anys des que un grup de cerdanyolencs que es trobaven al Casal de Joves van decidir crear el Fantosfreak, el Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès. Des d'aleshores, el Festival ha crescut i s'ha consolidat com l'esdeveniment del seu gènere més multirudinari de l'Estat. Ara, celebren el seu 20è aniversari amb una edició especial que inclourà exposicions, projeccions de record i sorpreses. Tot plegat serà a partir del dilluns 15 de juliol i fins al divendres 19. 

 

 

40 curtmetratges, 21 estrangers

 

 

L'organització del Fantosfreak ha rebut centenars de curtmetratges, de 33 països diferents, que volien formar part de la selecció final del Festival. Entre totes les obres, n'han seleccionat 40 curts que participaran en el concurs i que es projectaran del 15 al 18 de juliol (el dia 19 serà quan s'estregaran els premis). El caràcter internacional del festival seguirà sent evident: 21 dels 40 curtmetratges són produccions estrangeres.

 

A més, Cerdanyola tornarà a estar representada amb el curt 'Redder returns', del jove cerdanyolenc Pedro Villarejo, de només 15 anys. “Pedro Villarejo és un exemple dels joves de Cerdanyola que han crescut amb el Fantosfreak, igual que jo vaig creixer amb el Festival de Sitges”, va destacar Rafa Dengrà, director del festival, durant la roda de premsa de presentació al Casal de Joves. Un altra representació cerdanyolenca serà la del curt del Taller de Cinema (TCC), 'Lágrimas de sangre'. 

 

Amb uns 1.500 espectadors cada nit de projeccions al Parc del Turonet, el Fantosfreak és el festival de curtmetratges més multitudinari de l'estat espanyol. Tot i això, el Fantosfreak no rep el reconeixement d'altres festival de menor èxit de públic. “Ens perjudica portar la paraula freak, però les obres de David Lynch, per exemple, es considerarien part del gènere freak”, assegura Dengrà. Aquesta reivindicació és, de fet, l'eix central del vídeo de presentació de l'edició d'enguany. 

 

 

Novetats per celebrar el 20è aniversari

 

Aquesta serà una edició especial del Fantosfreak, que celebra dues dècades sent un punt de trobada anual per cerdanyolencs i gent de fora de la ciutat. Per celebrar-ho, s'han organitzat diferents activitats com una exposició retrospectiva dels 20 anys del festival. A més, el 13 de juliol a les 19 h, abans que comenci oficialment el festival, es farà una projecció de curts d'edicions anteriors del Fantosfreak. L'esdeveniment tindrà lloc al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC).  Durant el Fantosfreak no faltaran les actuacions musicals en cada dia de projeccions i l'actuació en directe de wrestling en dia de l'entrega de premis, el 19 de juliol. 

 

 

Homenatge a 'El club de la lucha'

 

Aquest 2019 també se celebra el 20è aniversari de la pel·lícula 'El club de la lucha', de David Fincher. El Fantosfreak no ha deixat passar l'oportunitat de fer un homenatge amb el cartell, creat per Maica Dengrà, i amb els vídeos que faran de fil conductor de les projeccions del Festival.  

 

Al costat de Rafa Dengrà, l'alcalde Carlos Cordón va reconeixer el valor que el Fantosfreak té per a la ciutat i va reiterar el suport de l'Ajuntament al festival. Per la seva banda, el regidor de Joventut, David González, va destacar la implicació dels joves de la ciutat en el festival: “És una oportunitat important perquè els joves de Cerdanyola s'impliquin”. 

 

 

 

PROGRAMA DEL 20è FANTOSFREAK

 

DILLUNS 15. A partir de les 22.03 h

 

programa

 

 

 

Dimarts 16. A partir de les 22.04 h

 

fantosfreak
fanstosfreak

 

 

 

Dimecres 17. A partir de les 22.07 h

 

fanstosfreak

 

 

Dijous 18. A partir de les 22.05 h

 

fanstosfreak

 

fanstosfreak

 

 

Dijous 19. A partir de les 22.05 h

 

fanstosfreak