
La temporada d'estiu determina, per sobre de tot, una qüestió sobre els àpats: han de ser freds. Sempre ve molt més de gust un dinar fresc i lleuger en una època de l'any en la que la calor és imperant i es busca, per sobre de tot, mantenir la frescor i evitar les digestions pesades.
Per això, sopes fredes com el gaspatxo o la vichysoisse són ideals per una taula d'estiu. Aquesta última, d'origen francès, té a més un contingut d'aigua lleugerament menor, pel que no deixa tanta sensació de buidor a l'estomac, i té una textura cremosa que la fa deliciosa i agrada pràcticament a tothom.
Us animeu a cuinar-la? Doncs som-hi!
Què necessitem per una ració per a 4 persones?
- Tres porros (només utilitzarem la part blanca; les fulles verdes les poden fer servir per fer brou)
- Dues patates mitjanes tipus Prades o Bufet
- Mitja ceba
- 50 g. de mantega sense sal i de bona qualitat
- 120 ml de llet evaporada (per fer-la més lleugera) o nata líquida 35% de matèria grassa
- Brou de verdures o pollastre
- Sal i pebre blanca molta al moment
- Aigua mineral
- Cibulet tallat per la presentació
Mans a la cuina!
- Primer netegem els porros i en traiem les fulles, ja que només farem servir la part blanca
- Tallem els porros i la ceba en juliana
- Ara pelem, rentem i trossegem les patates
- Posem a bullir en una cassola amb aigua freda les patates trossejades
- A una altra cassola hi posem la mantega i ofeguem els porros i la ceba tallats en juliana
- Ho coem tot a foc lent i baix, tapat, durant uns 15 minuts, aproximadament
- Hi afegim les patates bullides, el caldo i ho acabem de coure
- Ara ho traiem tot i ho passem per la batedora
- Ho deixem refredar durant un mínim de 4 hores
- Un cop passat aquest temps, ho servim afegint la llet fresca o la nata líquida i ho tornem a passar per la batedora per mesclar-ho bé
- Finalment, hi posem sal i pebre al gust i emplatem, decorant amb el cibulet tallat
Bon profit!