z
Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental | CONSELL COMARCAL VALLÈS OCCIDENTAL

 

 

 

Juns per Catalunya (JxC), el Partit Socialista (PSC) i els comuns han arribat a un pacte per governar els consells comarcals del Vallès Occidental i Oriental. La presa de posessió serà aquest divendres 19 de juliol.  

 

 

Al Vallès Occidental, la presidència es mantindrà en el PSC, sota el mandat de Xavier Garcés, que amb dotze consellers, va tornar a esdevenir la principal força després de les passades eleccions municipals. A banda, es crearan dues vicepresidències, una per JxCat –que compta amb cinc representants- i l'altra per En Comú Guanyem –que en té tres.

 

 

Pel que fa al Vallès Oriental, l'acord arriba després que el passat 26 de maig Esquerra Republicana de Catalunya es consolidés com el principal partit a la comarca, obtenint onze dels 33 representants de l'ens. Amb tot, JxCat, que té set consellers, ha donat llum verda a un executiu amb el PSC, que en té nou, i els comuns, que van sumar-ne dos. 

 

 

Al Vallès Occidental, un “govern comarcal fort”

 

L'acord que JxCat, el PSC i els comuns han signat al Vallès Occidental posa en valor la tasca feta per l'ens en els darrers anys i manifesta la voluntat de donar-hi un nou impuls. Les tres formacions aposten “per un govern comarcal fort, que basi la seva actuació en la concertació, la pluralitat i l'equilibri territorial”.

  

 

Alhora remarquen la necessitat que el nou executiu “tingui com a prioritats el benestar de la ciutadania, el suport i els serveis als ajuntaments de la comarca, que actuï sempre a partir de criteris de transparència ètica i equitat”. Alhora volen que basi la seva actuació en els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) aprovats per les Nacions Unides i que tenen com a fita d'aplicació l'any 2030. 

 

  

Segons el pacte, el PSC ostentarà la presidència de la institució. Els socialistes són la força amb més representació al Consell Comarcal, amb dotze consellers. Es crearan dues vicepresidències, una per Junts per Catalunya –que compta amb cinc membres- i una altra vicepresidència per En Comú Guanyem –que en té tres.

 

  

ERC es queda fora del govern al Vallès Oriental

 

Dimarts l'executiva de JxCat al Vallès Oriental va donar llum verda al preacord al qual s'havia arribat amb el PSC i els comuns per constituir un govern conjunt en aquesta comarca. El pacte deixa fora de l'executiu a ERC, que és la formació que va sumar més consellers, un total d'onze, després de les eleccions municipals. 

  

 

Els dos eixos prioritaris del futur govern d'aquesta comarca seran defensar i reclamar el correcte finançament que el Vallès Oriental necessita, tenint en compte la seva extensió territorial i els 39 municipis que l'integren, i reorganitzar el Consorci de Residus buscant l'eficiència econòmica i el bon servei.

  

Francesc Colomé, nou president del l'Oriental

 

L'alcalde de Les Franqueses, Francesc Colomé (JxCat), serà el nou president de l'ens els primers dos anys i després prendrà el relleu el PSC. 

 

  

Es dona la circumstància que des de l'any 1992 cap dels partits o àmbits polítics que actualment estan integrats sota el paraigües de JxCat havia tingut la presidència del Consell Comarcal.