Els dos vehicles dels agents cívics
Els dos vehicles dels agents cívics | EMD de Bellaterra

 

 

Ja estan definides les funcions dels agents cívics de que disposa l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra després que, al Ple de la Junta de Veïns del passat dilluns 15 de juliol, s'aprovés la normativa. Els agents podran fer fins a 24 tipus diferents d'actuacions dins els límits de Bellaterra, que tenen a veure especialment amb el control de l'espai públic de Bellaterra. 

 

 

A causa que, tal com va deixar ben clar al Ple el president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, “els agents cívics no poden ser agents de seguretat ni res que s'hi assembli”, la seva funció serà únicament de control, i en cap cas podran sancionar cap comportament o activitat. Andreu insistia: “davant una situació d'inseguretat, hauran de trucar als serveis d'emergència i retirar-se”. I és que, segons estipula el document que regula les seves competències, els agents cívics podran, com a molt, col·laborar com a cos auxiliar per assistir a altres cossos de seguretat

 

 

Tot seguit podeu llegir el document aprovat pel Ple que determina totes les opcions d'actuació dels agents cívics:

 

 

Descripció de les funcions dels agents cívics de l'EMD de Bellaterra

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's millions of monthly readers.

 

 

Especialment, les tasques serviran, segons va deixar clar Andreu en un ple anterior, com una extensió de la tasca administrativa de l'EMD al carrer. Així, entre altres qüestions, els agents s'encarregaran de la “comprovació visual del bon estat dels torrents, rieres i altres elements d’evacuació de les aigües”, el “suport a la realització i organització en les activitats culturals i esportives promogudes des de l’EMD” o “verificar el correcte funcionament del servei de recollida d’escombraries i neteja viària“.

 

 

A més, s'estableix que el cos pot notificar avisos sobre cinc qüestions: “vegetació privada” (per invasió a la via pública) , “mobles i voluminosos” (abandonats al carrer), “guals” (i la seva regulació), “aparcament zona blava” (i el seu bon compliment) i vehicle mal estacionat. Tanmateix, aquests avisos no seran constitutius de sanció. 

 

 

Finalment, al Ple es va especificar que hi haurà tres agents cívics entre setmana, de dilluns a divendres, i tres més durant el cap de setmana, que cobriran les 24 hores del dia en tres torns de 8 hores. Alhora, des del govern de Gent per Bellaterra, Guillem Nadal va explicar que els tres agents d'entre setmana cobrarien 1.300 euros bruts al mes, mentre que els de cap de setmana en cobrarien 800. Sumant el cost brut dels seus sous, la despesa per l'EMD ascendirà doncs a 6.300 euros bruts al mes, i alguns dels agents estaran contractats per un pla d'ocupació, mentre que els altres a través d'una empresa privada

 

 

Cos d'agents cívics de l'EMD de Bellaterra
Cos d'agents cívics de l'EMD de Bellaterra | EMD de Bellaterra