fantosfreak

Última nit del Fantosfreak | Sílvia Polanco

 

 

 

La reinvenció inquietant de l'assassinat de Kennedy és el centre de l'acció del curtmetratge guanyador del 20è Festival de Curtmetratges Fantàstics i freaks de Cerdanyola del Vallès. El curt en qüestió, titulat 'Lo siento, mi amor', està dirigit per Eduardo Casanovas, qui fa dos anys definia la seva obra com a “políticament incorrecta”, una característica que es valora, i molt, al Fantosfreak.

 

 

 

Després de l'actuació de RIOT Wrestling, els assistents a l'última nit del festival van poder veure el curt guanyador just abans de saber que seria el gran triomfador d'aquesta edició. A causa de la suspensió per la pluja de les projeccions del dia 17, la nit final del Fantosfreak es va haver de reinventar: aquest divendres 19, el festival va projectar els 10 curts que estaven pendents de veure's al Parc del Turonet i tot seguit van anunciar els títols dels curts premiats. Tot i els canvis, el Fantosfreak ha seguit aplegant més de 1.500 persones cada nit. “Sou el millor públic que podríem tenir”, deia el director del festival Rafa Dengrà davant una plaça del Turonet plena. 

 

 

 

Els curts premiats

 

 

Després del primer premi – amb valor de 1.000 euros – per al curt d'Eduardo Casanovas, el segon Premi Fantosfreak, dotat en 500 euros, va anar a parar a mans d'Àlvaro Carmona i el seu curt 'El tratamiento'. Cerdanyolencs que es trobaven entre el públic durant la nit de projeccions finals van comentar al TOT que el curt de Carmona havia estat “el més divertit de tot el festival”. Les rialles tampoc van faltar amb els gags que el Fantosfreak produeix cada any amb personatges com en Pepito i les seves formes de morir, els unicorns amics d'en Charlie o l'esperat Gagci. 

 

Pel que fa al tercer Premi Fantosfreak, dotat en 300 euros, aquest va ser per al curt 'Hopes', de Raúl Monge. Un dels actors protagonistes d'aquest curt rodat en blanc i negre, Oswaldo Martín, es va desplaçar fins a Cerdanyola del recollir i agrair el premi. El Premi Garmanbozia a l'esperit més freak, amb valor de 300 €, va ser per a 'Boilermaker', del director vingut d'Estònia, Risto Kütt. Com a premi amb dotació econòmica, quedarà pendent coneixer quin és el curt guardonat amb el Premi del públic. El festival ho farà públic aquest dissabte després de comptar tots els vots. 

  

A banda del premis econòmics, el Fantosfreak també va atorgar diverses mencions. El Premi Charlie a la criatura més entranyable va ser per a l'abella del curt 'Cómo y por qué se ha esfumado Don José', dirigit per Moshe Ben-Avraham. El Premi Gagci al millor gag va compartir guanyador amb el 2n Premi Fantosfreak: el curt 'El tratamiento' d'Àlvaro Carmona.

 

  

Per una altra banda, el Premi Avestruz al millor ensurt  va ser per a 'El cuento', de Lucas Paulino y Ángel Torres, el Premi Pterodáctilo al millor crit per a 'Wild Love', de producció francesa i el Premi Ya se sabe o es sospechoso a la frase més mítica va ser per a 'Moros en la costa', del català Damià Serra

 

 

Mira les imatges de l'última nit del 20è Fantosfreak.