Activada l’alerta per onada de calor a Bellaterra

by | jul. 22, 2019 | Méteo

Per combatre la calor cal prendre mesures com mantenir-se a l'ombra

Per combatre la calor cal prendre mesures com mantenir-se a l'ombra | Toni Alfaro

 

 

Protecció Civil ha activat l'alerta pel risc d'onada de calor a Bellaterra i a bona part del territori català. Aquesta onada de calor pot afectar la ciutat i la comarca del Vallès Occidental entre aquest dilluns, 22 de juliol, i el dimecres, 24 de juliol. Segons el Servei de Meteorologia de Catalunya, les temperatures a Cerdanyola i Bellaterra superaran el 30 graus aquesta setmana. Dimarts i dimecres són els dies en què s'espera més calor. 

 

 

Entre les recomanacions per evitar un cop de calor hi ha el consell de no sortir al carrer en les hores de més sol i evitar fer activitat esportiva en aquestes franges horàries. També es recomana beure molta aigua i fer àpats lleugers. La vestimenta ha de ser ample i fresca i és aconsellable portar gorra per tapar-se del sol. S'ha de tenir especial cura dels infants i de la gent gran, així com de les mascotes i animals.

 

 

A més, es demana als ajuntaments que es contemplin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

 

 

En cas d'emergència, es pot trucar el 112

Vols llegir més…?

Alerta per onada de calor

Alerta per onada de calor

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Aquest cap de setmana la calor arribarà amb ganes a tota la península, assolint temperatures de 40 o 45 graus al sud. A Catalunya, tot i que no hi arribarà el plat fort d’aquesta calorada, les temperatures tocaran sostre fins diumenge, amb ambient de dur estiu i nits tropicals intenses amb temperatures que oscil·laran els 30 – 35 graus, sobretot al litoral i prelitoral

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: