Ajuntament de Sant Cugat
Ajuntament de Sant Cugat | TOT Sant Cugat

 

 

El banc BBVA i la Diputació de Barcelona han signat un acord amb l'Ajuntament de Sabadell i el consistori de Sant Cugat del Vallès per atorgar crèdits per un valor total de 15.725.000 euros als dos ajuntaments. Concretament, Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, hauria aprovat el préstec de 4.325.000 euros, mentre que Montserrat González, tinenta d'alcaldia de Sabadell, n'hauria acceptat un de quasi el triple: 11.400.000 euros. 

 

 

La signatura s'inclou dins el marc de l'acord entre la Diputació i el banc per a impulsar el Programa de Crèdit Local en el període 2019-2020. Aquest programa permet reduir costos financers dels préstecs dels municipis destinats a noves inversions, tant a ajuntaments com a entitats municipals descentralitzades (EMD). 

 

 

Les entitats locals també poden acollir-se a operacions de préstecs a llarg termini, a actuacions relacionades amb millores a la tresoreria i a línies de préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions.

 

 

En el cas de Sabadell i Sant Cugat, només 455.515,29 euros (vora un 2,9%) és subvenció de la Diputació, mentre que els 15.269.484,71 euros restants (el 97,1%) serien donats pel banc.

 

 

Ajuntament de Sabadell  | ACN