La Llibreria Paper’s us recomana 10 llibres per les vacances d’estiu

by | jul. 29, 2019 | Terra Literària

La lectura és una de les activitats preferides per a molts durant les vacances

La lectura és una de les activitats preferides per a molts durant les vacances | Pixabay

 

 

Ja som a ple estiu, i ben aviat, amb l'arribada del mes d'agost, molts són els amants de la lectura que s'emporten llibres per a aprofitar les estones mortes a la platja, la piscina, la muntanya i qualsevol destinació. Les hores de descans són molt importants, també en vacances, i per això des de la Llibreria Paper's de Bellaterra ens porten 10 propostes literàries perquè escolliu la que més us agradi per aquests moments de calma tan necessaris.

 

 

1) Ho tornarem a fer, Jordi Cuixart, edicions Ara Llibres 

 

Un dels èxits editorials de la temporada en català. Amb ell, l'expresident d'Òmnium Cultural reflexiona en aquest assaig sobre la situació del seu empresonament i el dels diversos presos polítics catalans, alhora que explica el seu punt de vista sobre el procés judicial als líders independentistes a la presó. El text es postula com un “manifest personal i col·lectiu, vital i polític, meditat després de més de 20 mesos a la presó i 52 sessions al Judici a la Democràcia del Tribunal Suprem” de l'estat espanyol. 

 

 

2) Manson. La historia real, Tom O'Neill, Roca Editorial

 

L'assaig en castellà explica la investigació duta a terme per O'Neill durant 20 anys sobre la “veritable” història dels crims de Charles Manson, líder del col·lectiu la família, que va assassinar a diverses persones, entre elles Sharon Tate, dona del director de cinema Roman Polanski. El text exposa una sèrie de noves entrevistes sobre el cas, així com dotzenes de documents que fan variar la versió oficial de la fiscalia d'Estats Units, que el va condemnar a cadena perpètua fins la seva mort, el passat 2017. 

 

 

3) Els crims d'Alícia, Guillermo Martínez, Columna, Premi Nadal 2019

 

Aquesta novel·la en català, de l'autor del cèlebre Els Crims d'Oxford, narra la sèrie d'esdeveniments desencadenats per la publicació dels diaris privats de l’autor d’Alícia al país de les meravelles per part de la Germandat Lewis Carroll. Kristen Hill, una becària, viatja per reunir els quaderns originals i descobreix la clau d’una pàgina que va ser arrencada misteriosament. Una sèrie de crims es produiran amb el propòsit aparent d’impedir que el secret d’aquesta pàgina sigui descobert.

 

 

4) La herida perpetua, Almudena Grandes, Tusquets

 

Després de 10 anys de col·laboracions al diari El País, Almudena Grandes recull en aquesta edició en castellà els seus articles sobre realitat social i política espanyola. Un text que recull des dels excessos de la corrupció política a l'estat espanyol fins a l'efecte de la crisi econòmica de 2008 entre la gent més corrent, així com l'arribada al poder del PP de Mariano Rajoy el 2011 i la moció de censura que el va treure del poder el 2018. 

 

 

5) Cuento de Hadas, Danielle Steele, Plaza Janés

 

La famosa escriptora de novel·la romàntica repeteix format en un nou text sobre l'atracció i l'amor. En ell s'explica la història de Camille, filla dels propietaris d'una bodega de prestigi, que troba amenaçat el seu lloc a la família quan, després de la mort de la seva mare, es veu en les mans de la seva madrastra. L'aparició d'una inesperada fada i l'ajuda d'un principesc veí potser li permetran recuperar el seu paradís i defensar el seu llegat. 

 

 

Llibreria Paper's | Toni Alfaro

 

 

 

6) Sirenas, Jessica Love, Kókinos

 

Aquest relat infantil gràfic posa en relleu la liquiditat de les fronteres de gènere a través de la història de Julian, un nen que vol convertir-se en sirena durant el dia de Carnaval. Amb Sirenas, Jessica Love mostra un text que no jutja ni condemna, que respecta el desig de cadascú de ser el que somia i escull, sense estigmatitzar. “Una lliçó d'obertura a la diversitat, un exemple de tolerància i amor”.

 

 

7) El nen peix, Lucía Balerte, Triqueta Verde

 

El relat gràfic en català de El nen peix mostra la tendra història del fill d'una sirena i un humà que busca com encaixar entre el món terrestre del seu pare i el món marí de la seva mare. A partir del domini gràfic de Balerte, els menuts lectors podran endinsar-se dins la història d'un nen que lluita per trobar la seva mare. 

 

 

8) Tokio Blues, Haruki Murakami, Tusquets

 

El ja clàssic de Haruki Murakami segueix sent una lectura molt recomanada, especialment per a introduir-se al món de l'escriptor japonès, que té un imaginari propi basat en la malenconia i la soledat. La història de Tokio Blues repassa l'evolució de la relació entre Toru i Midori, dos amics colpejats pel suïcidi de Kizuki, únic amic de l'adolescència de Toru i parella de Midori. Un relat sobre l'educació sentimental, el creixement personal i les pèrdues relacionades amb tota maduració. 

 

 

9) Stranger Things: Tenebres a la ciutat, Adam Cristopher, Columna

 

Nova edició de la versió novel·lada de la sèrie Stranger Things, que aborda tota una sèrie de misteris fantàstics al poblet de Hawkins, l'interior dels Estats Units. En aquesta edició, Onze, una noia amb superpoders, interroga al seu pare adoptiu, Hopper, cap de policia del llogarret, sobre el seu passat. Un thriller juvenil que barreja misteri, conspiració i terror, combinació perfecta per fer vibrar els lectors.

 

 

10) Terenci als USA, Terenci Moix, L'Avenç

 

Reedició del llibre publicat el 1974, ara amb pròleg de Borja Bagunyà, on Moix recull les seves experiències viatjant pels EUA, a ciutats com Nova York, Las Vegas o Los Angeles, amb un to ben diferent de l’utilitzat en altres viatges arreu d’Europa, tal com destaca ell mateix en el pròleg. Una crònica de les seves impressions sobre la vida nord-americana, on Terenci analitza la realitat del país més poderós d'Occident als anys setanta.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: