Regularment els hi podem passar una esponja amb aigua tèbia | Arxiu
 

 

 

 

Per això és important observar algun d’aquests signes per detectar si estan patint una insolació: mal aspecte; caràcter més irritable del normal; tenir la pell més seca i negar-se a beure; disminució de bolquers mullats; el punt tou a la part superior del cap (fontanel·la) d’un nadó també pot ser inferior a habitual.

 

 

  

Els nadons i els nens petits no són capaços de dir que tenen set, pel que és important assegurar-se que estan rebent suficient líquid. És ideal donar aigua als nens de forma regular al llarg del dia però evitar les begudes ensucrades o gasoses.

 

 

 

  

Una idea refrescant per als nens petits és congelar trossos de fruita perquè puguin xuclar.

 

 

És important vestir els nadons i nens petits amb roba lleugera que els quedi solta. Preferiblement utilitzeu teixits de cotó i eviteu els sintètics. Regularment els hi podem passar una esponja amb aigua tèbia, o fer un bany. És convenient no utilitzar aigua fresca o freda.

 

 

  

Eviteu tenir el nadó o nen petit a l’exterior durant els períodes de calor extrema. Si s’ha de sortir al carrer, protegiu la seva pell del sol, mantenint-los a l’ombra o cobriu-los amb roba i un barret.

 

 

Recordeu la utilització del protector solar en aquelles zones que no estan cobertes amb roba. Tingueu present que els nadons poden escalfar-se molt ràpidament en climes càlids i en especial dins dels automòbils. Sobretot, mai deixeu el nen sol dins el cotxe, en pocs minuts es poden arribar a altes temperatures i les conseqüències poden ser molt greus.

 

 

  

La pell del nadó i del nen petit és molt prima, i es pot cremar per la llum solar que entra per les finestres de l’automòbil.

  

Quan passegeu pel carrer amb el nadó dins el cotxet, protegiu-lo de la llum solar directa amb un para-sol.