L’estrès per calor en nens

by | jul. 30, 2019 | Societat

Regularment els hi podem passar una esponja amb aigua tèbia | Arxiu
 

 

 

 

Per això és important observar algun d’aquests signes per detectar si estan patint una insolació: mal aspecte; caràcter més irritable del normal; tenir la pell més seca i negar-se a beure; disminució de bolquers mullats; el punt tou a la part superior del cap (fontanel·la) d’un nadó també pot ser inferior a habitual.

 

 

  

Els nadons i els nens petits no són capaços de dir que tenen set, pel que és important assegurar-se que estan rebent suficient líquid. És ideal donar aigua als nens de forma regular al llarg del dia però evitar les begudes ensucrades o gasoses.

 

 

 

  

Una idea refrescant per als nens petits és congelar trossos de fruita perquè puguin xuclar.

 

 

És important vestir els nadons i nens petits amb roba lleugera que els quedi solta. Preferiblement utilitzeu teixits de cotó i eviteu els sintètics. Regularment els hi podem passar una esponja amb aigua tèbia, o fer un bany. És convenient no utilitzar aigua fresca o freda.

 

 

  

Eviteu tenir el nadó o nen petit a l’exterior durant els períodes de calor extrema. Si s’ha de sortir al carrer, protegiu la seva pell del sol, mantenint-los a l’ombra o cobriu-los amb roba i un barret.

 

 

Recordeu la utilització del protector solar en aquelles zones que no estan cobertes amb roba. Tingueu present que els nadons poden escalfar-se molt ràpidament en climes càlids i en especial dins dels automòbils. Sobretot, mai deixeu el nen sol dins el cotxe, en pocs minuts es poden arribar a altes temperatures i les conseqüències poden ser molt greus.

 

 

  

La pell del nadó i del nen petit és molt prima, i es pot cremar per la llum solar que entra per les finestres de l’automòbil.

  

Quan passegeu pel carrer amb el nadó dins el cotxet, protegiu-lo de la llum solar directa amb un para-sol.

 

 

Vols llegir més…?

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

En Plàcid Garcia-Planas, sabadellenc amb família bellaterrenca, és el cap de la secció internacional de La Vanguardia. Treballa com a reporter, i ha cobert diversos conflictes bèl·lics des de l’any 1988. Ha estat present a la guerra dels Balcans, la guerra del Golf, ha informat des de l’Afganistan i, recentment, des d’Ucraïna.

Un estudi de la UAB conclou que  “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Un estudi de la UAB conclou que “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Lluny de reduir la pobresa extrema, l’expansió del capitalisme a partir del segle XVI va estar associada a una dramàtica de deteriorament del benestar humà, segons un estudi científic realitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) en col·laboració amb la Universitat Macquarie (Austràlia), que demostra que aquest nou sistema econòmic es va traduir en un descens dels salaris fins a situar-los per sota del nivell de subsistència, una reducció de l’alçada humana i un marcat repunt de la mortalitat prematura.

21 associacions del Vallès uneixen forces per dinamitzar el comerç

21 associacions del Vallès uneixen forces per dinamitzar el comerç

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha impulsat un projecte de suport a les associacions comercials i de restauració i als mercats municipals de la comarca. Dimecres 21 de setembre es va celebrar la primera trobada entre representants d’associacions d’alguns municipis inscrits, entre ells Cerdanyola del Vallès. Fins al moment s’hi han inscrit 21 organitzacions de les 33 registrades en actiu, lligades a 14 municipis de la comarca.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: