El mes d'agost és una de les èpoques de l'any en la que més s'aprofita per a viatjar | Cedida

 

 

Ja som a l'agost, una de les èpoques de l'any on més ciutadans marxen de vacances per fugir de les llargues tardes de calor i sol i per descansar de tot un any de feina.

 

 

En els últims anys bona part de la població ha espaiat les seves setmanes de vacances al llarg de l'any i ja no es concentren tant com en les dècades anteriors. Tanmateix, el cert és que encara moltes empreses opten per tancar a l'agost i són molts els ciutadans i ciutadanes que aprofiten el mes més calorós de l'any per a marxar de viatge.

 

 

A Bellaterra, però, la tendència és incerta. Des del BellaterraDiari hem volgut saber el testimoni d'alguns dels veïns del poble sobre les seves destinacions, i hem trobat que molts bellaterrencs i bellaterrenques no se'n van enlloc durant l'agost.

 

 

És el cas del Carlos, de 18 anys, que indica que no marxarà de viatge en tot el mes, tot i que “aniré fent sortides esporàdiques alguna setmana, però no tinc res planejat. El mateix passa amb la Queralt, de 45 anys, que diu que “a casa no marxarem en tot l'estiu, tot i que anirem fent sortides de cap de setmana“.

 

 

Alguns, com l'Oneal, de 45 anys, ni tan sols tenen vacances, i hauran de treballar durant tot el mes. Tanmateix, aquesta veïna assegura que “aprofitaré els caps de setmana per anar a visitar coses que siguin a prop“. Per a altres, però, les vacances ja no són un problema, com per a Prudenci, de 74 anys, que tampoc marxarà perquè “com a jubilat, tots els dies són vacances”, i afegeix que potser aniran a visitar algun indret puntualment.

 

 

Molts bellaterrencs escullen quedar-se a Bellaterra per l'estiu
Molts bellaterrencs escullen quedar-se a Bellaterra per l'estiu | Toni Alfaro

 

 

L'altra cara de la moneda és la d'aquells que sí que marxen. És el cas, per exemple, de la Sira, de 26 anys, que ha escollit marxar amb unes amigues a la Índia durant 13 dies, tot i que explica que “després, quan torni, aniré uns quants dies a Begur, a la Costa Brava”. També destí de costa serà el favorit de la Tessa, de 54 anys, que diu que “anirem tot el mes d'agost amb la família a Calonge, a la platja”.

 

 

Altres, però, prefereixen l'interior i anar a visitar altres indrets fora de Catalunya. És el cas del Joaquim, de 41 anys, que no tenen clar exactament quants dies, tot i que “el meu fill vol que anem a Saragossa amb la furgoneta, així que segurament hi anirem amb els nens”. Alguns com la Rosa, de 57 anys, prefereixen fugir de la calor i explica que “nosaltres anirem 10 dies al País Basc“. Tanmateix, la resta del mes es quedarà gaudint de casa seva i descansant a Bellaterra: “destinació, Bellaterra”, explica rient.

 

 

Finalment, però, està el cas d'aquells que marxen, però no per vacances, sinó per feina, com l'Eduard. El bellaterrenc, de 37 anys, explica que tot i que “aniré per República Txeca, Àustria i Anglaterra“, ho farà per feina. Tot i això, sí que admet que anirem algun cap de setmana a la platja.