
Les receptes amb samfaina són un clàssic de la cuina catalana, especialment amb carns blanques com pollastre o conill, que tenen un gust suau i afavoreixen l'absorció de la samfaina i el seu gust intens. D'altra banda, aquests àpats són ideals per perdre pes, ja que contenen molt poc greix i pocs carbohidrats, que són els principals nutrients que ens fan engreixar.
I és que, ben sovint, les vacances signifiquen engreixar una mica a causa dels àpats copiosos i la inactivitat. Per això, avui us proposem una recepta una mica més elaborada però sempre gustosa, que ajudarà a mantenir el pes d'aquells que vulguin revertir la tendència de les vacances: el conill amb samfaina. Qui va dir que fer dieta significa no gaudir del menjar?
Què necessitem per una ració per a quatre persones?
Pel conill:
- Un conill de 1kg i mig aprox.
- Un branquilló de canyella
- 4 grans d’all
- Una fulla de llorer
- Una branqueta de farigola
- Una mica d’orenga
- Sal
- Pebre negre (acabat de moldre)
- Una copa de vi ranci
- Oli d’oliva verge extra
Per la samfaina:
- Pebrot vermell
- Pebrot Groc (opcional)
- Albergínia
- Carabassó (opcional)
- Ceba
- Tomàquet
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Una mica de sucre
- Llorer
- Vi blanc, negre o ranci (opcional)
Mans a la cuina!
- Abans de començar, recomanem que aquest plat es cuini el dia abans, ja que, si es deixa reposar, encara és més bo
- Primerament, posem a sofregir la ceba tallada en quadrets a una cassola. En una cassola posem a sofregir la ceba tallada a quadrets
- Quan la ceba sigui una mica feta hi afegim el pebrot, l’albergínia i el carabassó, també talladets a quadrets i deixem que facin “xup-xup”
- Tot seguit, hi posem el tomàquet i deixem que es cogui tot plegat, afegint-hi una mica de vi blanc, ranci o negre, si volem
- Abans que estigui del tot cuita, traiem la samfaina del foc, ja que l'acabarem de cuinar després
- Ara, en una cassola amb oli d’oliva, daurem el conill salpebrat per ambdós costats
- Quan estigui ben daurat, li afegim els alls i deixem que es daurin una mica
- A continuació hi afegim el vi ranci, les herbes i la canyella i ho deixem a foc lent fins que redueixi el vi
- És aquest el moment d'afegir la samfaina, encara no cuita del tot, i deixar-ho cuinar tot junt una estona a foc molt lent perquè els ingredients es barregin bé
- Acabem la cocció a foc suau i ho deixem reposar una estona abans de servir.
Bon profit!