El conill amb samfaina és ideal per perdre pes després de les vacances, ja que té molt poc greix
El conill amb samfaina és ideal per perdre pes després de les vacances, ja que té molt poc greix | Deplatenplat

 

 

Les receptes amb samfaina són un clàssic de la cuina catalana, especialment amb carns blanques com pollastre o conill, que tenen un gust suau i afavoreixen l'absorció de la samfaina i el seu gust intens. D'altra banda, aquests àpats són ideals per perdre pes, ja que contenen molt poc greix i pocs carbohidrats, que són els principals nutrients que ens fan engreixar.

 

 

I és que, ben sovint, les vacances signifiquen engreixar una mica a causa dels àpats copiosos i la inactivitat. Per això, avui us proposem una recepta una mica més elaborada però sempre gustosa, que ajudarà a mantenir el pes d'aquells que vulguin revertir la tendència de les vacances: el conill amb samfaina. Qui va dir que fer dieta significa no gaudir del menjar?

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

 

Pel conill:

  • Un conill de 1kg i mig aprox.
  • Un branquilló de canyella 
  • 4 grans d’all
  • Una fulla de llorer
  • Una branqueta de farigola
  • Una mica d’orenga
  • Sal
  • Pebre negre (acabat de moldre)
  • Una copa de vi ranci
  • Oli d’oliva verge extra

 

 

Per la samfaina:

  • Pebrot vermell
  • Pebrot Groc (opcional)
  • Albergínia
  • Carabassó (opcional)
  • Ceba
  • Tomàquet
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Una mica de sucre
  • Llorer
  • Vi blanc, negre o ranci (opcional)

 

Mans a la cuina!

 

  • Abans de començar, recomanem que aquest plat es cuini el dia abans, ja que, si es deixa reposar, encara és més bo
  • Primerament, posem a sofregir la ceba tallada en quadrets a una cassola. En una cassola posem a sofregir la ceba tallada a quadrets 
  • Quan la ceba sigui una mica feta hi afegim el pebrot, l’albergínia i el carabassó, també talladets a quadrets i deixem que facin “xup-xup”
  • Tot seguit, hi posem el tomàquet i deixem que es cogui tot plegat, afegint-hi una mica de vi blanc, ranci o negre, si volem
  • Abans que estigui del tot cuita, traiem la samfaina del foc, ja que l'acabarem de cuinar després
  • Ara, en una cassola amb oli d’oliva, daurem el conill salpebrat per ambdós costats
  • Quan estigui ben daurat, li afegim els alls i deixem que es daurin una mica
  • A continuació hi afegim el vi ranci, les herbes i la canyella i ho deixem a foc lent fins que redueixi el vi
  • És aquest el moment d'afegir la samfaina, encara no cuita del tot, i deixar-ho cuinar tot junt una estona a foc molt lent perquè els ingredients es barregin bé
  • Acabem la cocció a foc suau i ho deixem reposar una estona abans de servir.

 

Bon profit!