Veïns ballen durant la Festa Major de Bellaterra 2018
Veïns ballen durant la Festa Major de Bellaterra 2018 | Albert Trepat

 

 

Ja es coneix el programa complet de la Festa Major de Bellaterra d'enguany, que se celebrarà del 6 al 8 de setembre. La programació d'activitats pels dies de festa grossa al poble, que ha estat publicada i distribuïda per l'EMD de Bellaterra, destaca per repetir bona part de les iniciatives de l'any passat.

 

Com també va passar al 2018, la festa es desenvoluparà al llarg de tot el cap de setmana, tot i que algunes activitats, com el concert del Trio Arriaga, organitzat per El Musical, es faran ja aquest dijous 5. També es farà el concert “Cants del Sud i del Nord“, organitzat pel Fòrum Bellaterra, a les 21h al Centre Cívic de Bellaterra.

 

Divendres 6 de setembre

 

Tanmateix, la Festa pròpiament dita començarà el divendres 6, amb un nou concert d'El Musical, a les 17h a la plaça del Pi. El seguiran l'actuació de titelles amb “El Patufet”, a les 18h de la mà de Can Ninot, i el muntatge dels inflables per als més petits, a les 18.30h, a la mateixa plaça. A les 19.30h, els veïns i veïnes podran gaudir de l'obra “La Ronda”, de la mà de La Inestable de Bellaterra, al Centre Cívic de Bellaterra. 

 

 

Després hi haurà un espai de dues hores de descans fins a les 21.30h, quan començarà el tradicional sopar de la Penya Blaugrana de Bellaterra, amb un cost de 8 euros, a la plaça del Pi. Tot just havent sopat, arribarà el pregó “Bellaterra i la seva gent” al mateix indret, a càrrec del bellaterrenc Andrés Rueda, coordinador del grup “Bellaterra Protec”, al que seguirà un “improshow” amb Judit Martín, a les 22.45h, i un bingo musical del Grup Escolta Bellaterra, a les 23.45h. La jornada finalitzarà amb música i balls a càrrec del DJ Reyes a les 00.30h.   

 

 

Activitats de la Festa Major de Bellaterra pels dies 5, 6 i 7 de setembre
Activitats de la Festa Major de Bellaterra pels dies 5, 6 i 7 de setembre | EMD Bellaterra

 

 

Dissabte 7 de setembre

 

La jornada central de la Festa començarà ben d'hora, a les 9 del matí, amb una classe oberta de tai-txí organitzada per l'EMD a les 9h al Parc de la Font de la Bonaigua. L'indret servirà de centre festiu aquest matí, ja que s'hi desenvoluparan bona part de les activitats de la jornada.

 

 

Així, a les 9.45h, hi tindrà lloc la bicicletada popular pel Camí Verd de la Unió Ciclista Sant Cugat; a les 11h, l'esmorzar popular de la Unió de Veïns i el concurs de dibuix del Grup Escolta Bellaterra, i de 11.30 a 14h, el GEB hi celebrarà activitats infantils a l'estil “humor groc” pels menuts. Alhora, a partir de les 10h hi haurà el clàssic torneig de pàdel familiar al Club Bellaterra, i a les 13.30 es farà el clàssic vermut dels restaurants de Bellaterra a la plaça del Pi.

 

 

Els plats forts de la programació arribaran la tarda de dissabte, que començarà a partir de les 17h amb la tradició de la Baixada de Carros al carrer Sant Pancraç, alhora que es fa el torneig de futbol 3×3, organitzat per la Unió de Veïns i el Club Bellaterra a les instal·lacions del club esportiu. A les 18h prendran el relleu diverses activitats infantils organitzades per les dues entitats a la plaça del Pi, que finalitzaran amb una cursa de patinets a les 19.30h. A la mateixa hora, La Inestable repetirà la seva obra del divendres, de nou a l'EMD. 

 

 

L'eix de la Festa arribarà a les 21.30h amb el sopar de “Nit Surrealista” organitzat per la Unió de Veïns, que té un cost de 8 euros, i al que seguirà l'espectacle “Wonderland. Dalí al País de les Meravelles” a les 22.30h , amb artistes, acròbates i altres performancers. Aquesta nit màgica acabarà al voltant de la 1 de la matinada amb música i ball de la mà del DJ Jordi Sayol

 

 

Activitats de la Festa Major de Bellaterra pels dies 7 i 8 de setembre
Activitats de la Festa Major de Bellaterra pels dies 7 i 8 de setembre | EMD Bellaterra

 

 

Diumenge 8 de setembre

 

L'últim dia de la Festa Major començarà de forma solidària, amb una jornada de donació de sang organitzada per l'EMD de Bellaterra, a les 10h, a la Sala d'Actes del Centre Cívic. A la mateixa hora, la Unió de Veïns i el Club Bellaterra proposen la continuació del torneig familiar de pàdel, al Club, que serà seguit del conta contes infantil “Va de Valents” amb Laura Jardí, a les 11h a la plaça del Pi. 

 

 

A les 12h, els inflables i el mercat infantil d'intercanvi d'objectes faran el delit dels més petits a la plaça del Pi, i mitja hora més tard, a les 12.30h, es farà una missa de Festa Major a la parròquia de la Santa Creu, amb col·laboració d'El Musical de Bellaterra. Després, l'acció es traslladarà a la mateixa avinguda Joan Fàbregas, on es farà el cercavila amb la banda de l'escola de música i els gegants de Bellaterra: Domènec i Martina, que amenitzaran el matí fins les 14h, quan es farà l'imprescindible concurs de paelles i fideuàs de la Unió de Veïns a la plaça del Pi. 

 

 

La tarda del diumenge significarà el final de festa, que començarà la seva cloenda amb l'entrega de premis dels diferents concursos i tornejos a la plaça del Pi, a les 16.30h. A això el seguirà la ballada de country a càrrec d'Isa Gibert una hora més tard, que precedirà el fi de festa Holi Fest, que acabarà amb les celebracions a la mateixa plaça a les 18h. 

 

 

Cal destacar que als sopars de la Penya Blaugrana i la Unió de Veïns, divendres i dissabte, contribuiran a la reducció de residus amb gots i vaixelles reciclables, alhora que s'habilitarà un punt lila per “informar, sensibilitzar i prevenir les actituds masclistes i comportaments sexistes” a la Festa Major.