La Baixada de carros és un dels actes centrals de dissabte a la Festa Major
La Baixada de carros és un dels actes centrals de dissabte a la Festa Major | Albert Trepat

 

 

La jornada central de la Festa començarà ben d'hora, a les 9 del matí, amb una classe oberta de tai-txí organitzada per l'EMD a les 9h al Parc de la Font de la Bonaigua. L'indret servirà de centre festiu aquest matí, ja que s'hi desenvoluparan bona part de les activitats de la jornada.

 

 

Així, a les 9.45h, hi tindrà lloc la bicicletada popular pel Camí Verd de la Unió Ciclista Sant Cugat, on s'ha de portar casc i no hi poden participar bicicletes amb rodetes o sense pedals. A les 11h, l'esmorzar popular de la Unió de Veïns i el concurs de dibuix del Grup Escolta Bellaterra, i de 11.30 a 14h, el GEB hi celebrarà activitats infantils a l'estil “humor groc” pels menuts.

 

 

 

Programa del dia 7 de la Festa Major de Bellaterra del 2019
Programa del dia 7 de la Festa Major de Bellaterra del 2019 | EMD Bellaterra

 

 

Alhora, a partir de les 10h hi haurà el clàssic torneig de pàdel familiar al Club Bellaterra, que es dividirà en tres categories: Petits, de 9 a 12 anys, Mitjans, de 13 a 15 anys, i Grans, per a majors de 16 anys. A més, a les 13.30 es farà el clàssic vermut dels restaurants de Bellaterra a la plaça del Pi, on els establiments Can Edo, El Bar del Club Bellaterra, Bonaparte, Bellateca, Hostal Sant Pancraç i el Restaurant Marcs oferiran un tast de les seves creacions.

 

 

Els plats forts de la programació arribaran la tarda de dissabte, que començarà a partir de les 17 h amb la tradició de la Baixada de Carros al carrer Sant Pancraç, Miquel Servet i la carretera BV-1414. En aquesta competició ja tradicional, el jurat valorarà la mecànica, la velocitat, l'originalitat del carro i la seva artesania. Els participants hauran de trobar-se al punt de sortida (al capdamunt del carrer Sant Pancraç) a les 16.30 h.  

 

 

  

A la mateixa hora, es farà el torneig de futbol 3×3, organitzat per la Unió de Veïns i el Club Bellaterra a les instal·lacions del club esportiu. El torneig serà per a majors de 14 anys i durarà fins les 21h, amb equips de 4 jugadors.  

 

 

 

Programa del dia 7 de la Festa Major de Bellaterra del 2019
Programa del dia 7 de la Festa Major de Bellaterra del 2019 | EMD Bellaterra

 

 

A les 18h prendran el relleu diverses activitats infantils esportives organitzades per Club Bellaterra i Unió de Veïns a la plaça del Pi (bàsquet, pàdel, tennis i futbol), que finalitzaran amb una cursa de patinets a les 19.30h, pensada especialment pels menuts. A la mateixa hora, La Inestable repetirà la seva obra del divendres, de nou a l'EMD. 

 

 

L'eix de la Festa arribarà a les 21.30h amb el sopar de “Nit Surrealista” organitzat per la Unió de Veïns, que té un cost de 8 euros. El sopar consistirà en fideuà de peix i marisc, contracuixa de pollastre amb patata fornera i síndria, i serà seguit de l'espectacle “Wonderland. Dalí al País de les Meravelles” a les 22.30h , amb artistes, acròbates i altres performancers. Aquesta nit màgica acabarà al voltant de la 1 de la matinada amb música i ball de la mà del DJ Jordi Sayol