Les activitats infantils van ser l'estrella de la Festa Major de Bellaterra 2019

Les activitats infantils van ser l'estrella de la Festa Major de Bellaterra 2019 | Laia TR

 

 

Ja ha finalitzat la Festa Major de Bellaterra 2019. Després de tres dies d'activitats per a petits i grans, la festa grossa del poble deixa un balanç de bona participació per a la majoria d'entitats de Bellaterra que hi han col·laborat, així com una millor qualitat en la majoria d'activitats respecte a l'any passat.

 

 

  

Començant per dijous i divendres, l'escola de música i conservatori El Musical de Bellaterra indica que estan molt contents amb els resultats. La seva directora, Montserrat Roig, indica que “el concert inicial del dijous va ser espectacular”. L'actuació del Trio Arriaga va consistir en una peça de Tchaikovsky de 50 minuts de durada “que va funcionar molt bé i va deixar a la gent molt contenta”, assegura Roig. Alhora, també valora que tant l'actuació per a nens de la tarda de divendres com la participació de la banda en la missa i la cercavila gegantera van ser molt satisfactòries.

 

 

 

  

Seguint, Oriol Campmany explica que al voltant d'un centenar de persones van participar al sopar de la Penya Blaugrana (de la que n'és president), que de nou va funcionar molt bé. Especialment destaca que, “jo, pel que m'ha fet saber la gent, l'actuació de l'improshow de la Judit Martín va agradar molt”, tot i que l'àpat, que ja és un clàssic a Bellaterra, va ser suficientment bo: “és una tradició, des de fa 30 anys, que a la nit de divendres es faci una botifarrada amb botifarra de Calaf, sense fer invents”, admet.

 

 

 

D'altra banda, el Grup Escolta Bellaterra lamenta que es quedés poca gent al seu bingo musical, tot i que “va funcionar molt bé”. Altres activitats, però, van tenir molt més bona assistència, com la gimcana del dissabte al matí, a on es va apuntar encara més gent que l'any passat. El mateix va passar amb la Festa Holi, segons David Hernando: “el Holi va anar molt bé i vam vendre les mil bossetes de pols que teníem, i va funcionar perfectament”, s'alegra.

 

 

La cursa de patinets va ser una de les activitats més emocionants pels petits

La cursa de patinets va ser una de les activitats més emocionants pels petits | Toni Alfaro

 

 

Molt positiu també és el punt de vista de la Unió de Veïns, que va tenir un paper important durant el dissabte amb la col·laboració en diverses activitats infantils i el seu sopar de la 'Nit Surrealista'. El seu president, Josep Maria Riba, indica que “hi va haver molt bon ambient dissabte, ja des de bon matí”, i al sopar indica que s'hi van sumar al voltant de 400 persones. Especialment, però, valora positivament la participació al concurs de paelles (amb 32 paelles i fideuàs presentades), i la “inclusió dels veïns nouvinguts“, tant al sopar com al concurs de diumenge.

 

 

El Club Bellaterra, per la seva banda, també destaca els bons resultats en totes les activitats infantils que es van organitzar, ja que, tot i que hi va haver una petita davallada en la participació respecte a l'any passat, també va millorar la qualitat de les activitats. Lluís Riba, organitzador de les mateixes, explica que es van sumar més d'una cinquantena de nens a les activitats esportives del dissabte, i que la Baixada de carros va comptar amb menys participants però amb major qualitat dels vehicles. Pel que fa al Torneig de pàdel familiar, “es van apuntar menys participants que l'any passat perquè coincidia amb la Festa Major de Sabadell i amb un altre torneig de pàdel que es feia al Cercle Sabadellès”, assegura Riba.

 

 

Per la seva part, la companyia teatral La Inestable de Bellaterra valora positivament el resultat de la seva obra 'La Ronda', tot i que, de boca de Júlia Vilaplana, una de les actrius, admet que “el públic va quedar una mica sorprès”. Vilaplana indica que “la gent va veure el treball que es va fer i va quedar contenta” malgrat que va ser “una aposta arriscada”. Des de la companyia indiquen que l'obra es tornarà a repetir aquest dissabte 14 i diumenge 15 al Centre Cívic. 

 

 

D'altra banda, cal destacar que les donacions de sang al Banc de Sang i Teixits, que es van recollir al Centre Cívic de Bellaterra durant el matí de diumenge, van superar el triple de les recollides durant l'any passat, segons van informar des de l'entitat. Hi van donar sang un total de 41 persones (6 nous donants), una xifra rècord de participació a Bellaterra.

 

 

Finalment, l'EMD de Bellaterra, de la mà de la vocal de Cultura, Mei Barceló, ha indicat que no farà valoracions sobre la Festa Major fins que es reuneixin amb el Consell de Cultura.