El 27è Festival de Blues de Cerdanyola arribarà aquest divendres 4 d'octubre
El 27è Festival de Blues de Cerdanyola arribarà aquest divendres 4 d'octubre | Cedida

 

 

La ciutat comença a preparar-se pel tan esperat Festival Internacional de Blues de Cerdanyola. Aquesta setmana ja s'ha fet un primer avanç de la programació del Festival confirmant-se els primers cantants que hi actuaran. 

 

 

Divendres 4 d'octubre 

L'edició del Festival de Blues engega a les 20.30 h al pati del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC), amb un concert de luxe amb Shanna Waterstown Band, “una blueswoman espectacular, amb una veu única, càlida i sensual”. Shanna arriba dels Estats Units i va crear les seves primeres peces musicals amb tan sols 11 anys. L'artista ha tocat als grans festivals de Blues del món. 

 

 

 

 

Dissabte 5 d'octubre

Aquest dia es comptarà amb una de les novetats de l'edició del Festival de Blues d'aquest any. Hi haurà blues al Mercat de les Fontetes. A les 11.30 h seguiran els concerts de la mà de Zebrass, una marching band on el més important és el groove i la improvisació. És una banda de Vilanova i la Geltrú nascuda el 2012 amb una passió especial cap a la música afroamericana. Han participat en tota mena de festivitats: cercaviles, correbars i festivals. “Juguem amb melodies conegudes de cançons mainstream en un estil festiu per fer vibrar i ballar a la gent”. 

 

 

 

 

Fernando Rubio & The Inner Demons Teixi Band seran les bandes encarregades d'animar la nit del dissabte amb molt Blues, Rythm&Blues, Rock i Soul. Fernando Rubio és un dels grans dins el Rythm&Blues i el Soul a Espanya. Prové de Múrcia i la seva carrera arrancà a mitjans dels 80. 

 

 

 

 

També Teixi Band és una banda espanyola, de Madrid, que va néixer amb la necessitat de buscar un so basat en les influències de la música americana, des del soul al blues passant pel rock, això si, amb lletres en castellà i el rastre dels carrers de Madrid en els seus concordes. 

 

 

Un festival amb 30 anys d'història 

El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola (FIBC) va veure la llum per primera vegada l'any 1988 com una reivindicació d'un moviment musical i alhora amb la intenció que, amb el temps, donés a conèixer i posicionés a Cerdanyola del Vallès com una ciutat important dins l'àmbit cultural.

 

 

La idea originària va sorgir a Cerdanyola Ràdio, de la mà d'un grup de professionals que feien un programa musical. En aquella època, els festivals, sobretot de jazz, havien crescut a Terrassa i Barcelona, però no hi havia cites de blues. Després d'organitzar un gran concert per celebrar el 5è aniversari de la ràdio, van decidir organitzar un festival de blues, per diferenciar Cerdanyola de la resta de festivals del territori. 

 

 

L'any 2011 el Festival va passar a ser biennal, l'organització del Festival va a càrrec de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i de la Comissió de Blues. Fins i tot, en diverses edicions hi ha hagut la col·laboració d'entitats, associacions i veïns.

 

 

Durant la seva trajectòria, pel Festival hi han passat artistes de renom internacionals i nacionals.