Ofrena floral per la Diada de l'11 de setembre de l'any passat
Ofrena floral per la Diada de l'11 de setembre a Bellaterra | Samu Martínez

 

 

Just després de finalitzar els actes de la Festa Major de Bellaterra, la plaça del Pi tornarà a emplenar-se aquest dimecres 11 de setembre per a celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Dos actes centraran la celebració a Bellaterra: d'una banda, l'acte institucional; de l'altra, la ja tradicional cursa de La Sansi, que enguany arriba a la seva vuitena edició.

 

 

Pel que fa a l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, serà a les 9.30 h a la plaça del Pi, just al davant de la senyera. L'acte, com cada any, consistirà en una ofrena floral dels diferents grups polítics, així com un parlament dels partits a l'EMD, començant per aquell amb menys representació (Convergents) i acabant pel partit de govern (Gent per Bellaterra).

 

 

L'acte finalitzarà amb un discurs del president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, i també comptarà amb l'assistència de l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón.

 

 

El segon acte de la jornada serà la 8a Sansi de Bellaterra, que l'any passat va aplegar fins a 630 inscrits per dues categories: 5 i 10 quilòmetres. Aquest any, amb 750 inscrits (el millor nombre des de 2014) repetiran les dues modalitats, amb una sortida conjunta a les 10 h, en un esdeveniment que durarà, aproximadament, fins les 13 h, i que finalitzarà amb l'entrega de premis per als guanyadors. 

 

 

L’organització regalarà a tots els participants amb una bossa d’obsequis i una original samarreta tècnica esportiva, i a l’arribada amb galetes, begudes isotòniques i sucs de degustació. Una cursa que serà cronometrada i puntuable per la Lliga Championchip.

 

 

Autobús a Barcelona per celebrar la Diada

 

D'altra banda, l'Assemblea Nacional Catalana a Bellaterra ha llogat un autocar per anar a celebrar els actes de la Diada Nacional de l'11 de setembre a Barcelona. El transport sortirà a les 14.45 h de la plaça del Pi, i els tiquets es poden adquirir per un preu de 10 euros a la Llibreria Paper's, fins al dia 10 de setembre al vespre. Inclou la tornada al voltant de les 19h. També podeu inscriure-us a bellaterra@assemblea.cat