Ramon Andreu, president de l'EMD, parla durant l'ofrena floral de l'11 de setembre
Ramon Andreu, president de l'EMD, parla durant l'ofrena floral de l'11 de Setembre | Cedida

 

 

Els partits polítics a l'EMD de Bellaterra van homenatjar la Diada Nacional de Catalunya a la plaça del Pi amb la tradicional ofrena floral i uns parlaments en els que van rebutjar la situació d'empresonament dels presos polítics catalans. Ho van fer aquest dimecres 11 de setembre, al voltant de les 9.30 h, al costat de la senyera de la plaça del Pi. 

 

 

A l'acte de commemoració hi van assistir també representants de la Policia Local de Cerdanyola del Vallès i la comissaria de Mossos d'Esquadra de Cerdanyola, així com alguns membres de partits polítics de Cerdanyola, com Joan Sànchez de Junts per Cerdanyola.

 

 

També s'hi va afegir l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Cordón (PSC), que va destacar la unitat de Catalunya a través del catalanisme com a clau per avançar com a país i “saltar els murs” que sorgeixin. “Només desitjo que, a través de la unitat, del consens i la transversalitat puguem seguir avançant com a país”, va afegir. 

 

 

 

 

Pel que fa als partits de Bellaterra, va començar els parlaments Jordi Macarulla, de Convergents, que va mostrar-se poc optimista sobre l'entesa entre Catalunya i Espanya en dir que “la llum al final del túnel, per desgràcia, sembla cada cop més apaivagada”. “Seguim amb els defensors de la causa catalana a la presó, lluny de casa nostra, a l'espera d'un veredicte judicial que a ningú se li fa esperançadora”, va lamentar. A més, Macarulla va reclamar la llibertat dels presos polítics i va afegir que “hem de viure amb l'esperança que el demà serà millor”.

 

 

Quim Oltra, d'Esquerra Republicana a Bellaterra, va voler reivindicar els petits canvis que descrivia com a “poderosos” i que tenien la seva mostra en la commemoració de l'11 de Setembre. Alhora, el republicà va explicar que “l'11 de Setembre no celebra una derrota: ret homenatge als homes i dones que defensaren la ciutat de Barcelona, així com a totes les persones que s'emportaren garrotades el passat 1 d'Octubre” del 2017. Va finalitzar el seu parlament cridant l'atenció sobre el ressorgiment del feixisme i declamant que “resistir és vèncer, com estimar és sempre compartir”.

 

 

Ofrena floral dels partits per l'11 de Setembre a Bellaterra
Ofrena floral dels partits per l'11 de Setembre a Bellaterra | Toni Alfaro

 

 

 

Per part del partit de govern, Gent per Bellaterra, va parlar la vocal Tensi Torrecilla, que va defensar el paper del vot democràtic com a forma d'escoltar allò que “el poble demana i la majoria necessita”. Alhora, va sumar-se a la condemna als presos polítics, indicant que, com a partit, “discrepem profundament amb l'empresonament dels representants electes catalans, des del respecte i la tolerància més sincera”.

 

 

L'últim parlament va venir de part del president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, que va mostrar el seu suport als presos polítics: “des d'aquí, el meu reconeixement i una forta abraçada als càrrecs electes que estan provats de llibertat; ells representen també avui els vençuts de Barcelona i aquests ideals, i són invencibles, perquè els ideals són invisibles, intocables i eterns”. Alhora, va destacar “la tolerància, la integració i el respecte” com a valors dels “vençuts de Barcelona” a l'11 de setembre de 1714, així com que l'ofrena floral representava “respecte, bondat, bellesa, harmonia i gratitud a aquests vençuts.

 

 

L'homenatge va finalitzar amb el Cant dels Segadors, entonat per tots els partits polítics i autoritats presents.