Imatge dels treballs de desamiantat a la teulada de l'Escola Carles Buïgas
Imatge dels treballs de desamiantat a la teulada de l'Escola Carles Buïgas | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

L'Ajuntament ha confirmat, aquest 12 de setembre, que el dia de tornada a l'escola s'ha desenvolupat sense problemes, tot i els dubtes que presentava el mateix consistori a inicis de setmana. La incertesa girava al voltant de les obres de desamiantat de l'Escola Carles Buïgas. Segons ha explicat l'alcalde Carlos Cordón, l'empresa encarregada de les obres no ha actuat de forma correcta durant el procés de desamiantat: “L'empresa ha estat completament negligent. No atribuïm les culpes a la Generalitat (qui és l'administració responsable de les obres) sinó a l'empresa”.

 

 

Des del consistori assenyalen diversos problemes durant tot el procés d'obres, que encara no ha acabat. En primer lloc, Cordón ha explicat que les obres van començar més tard del previst: el desamiantat havia de començar a inicis d'agost però no va començar fins a mitjans del mateix mes.

 

 

Per una altra banda, l'alcalde, acompanyat del regidor d'Educació, David González, ha destacat els problemes causats per la intensa pluja que va caure sobre Cerdanyola a finals del mes d'agost. “Aquell dia l'escola es trobava completament descoberta i l'empresa no es va preocupar en protegir la coberta, amb la qual cosa, va ploure dins del centre”, explica Cordón. A més, l'alcalde de Cerdanyola destaca que els serveis de l'Ajuntament van arreglar els desperfectes causats per l'aigua però no descarta possibles futurs problemes derivats de la pluja.

 

 

“Davant les previsions de pluges pels dies posteriors, vam intentar treure el compromís de Serveis Territorials, però sobretot de l'empresa, de què acabarien la coberta o la protegirien”, explica Cordón. Tots aquests supòsits no es van complir i les pluges dels dies següents van tornar a caure dins el centre escolar.

 

 

Després d'aquest incident, l'Ajuntament va obtenir el compromís que marcava el final de les obres abans que comencés el curs escolar. Tot i això, la pluja del dijous 5 de setembre va tornar a afectar l'interior de l'escola perquè encara quedava una part sense cobrir. “Després d'això arribes a un punt de cabreig i desesperació perquè estàvem mobilitzant els serveis de l'Ajuntament per fer una feina que no els tocava, i aquí ningú responia”, explica l'alcalde Carlos Cordón.

 

 

El passat dilluns 9 de setembre, el consistori va decidir no assistir a l'acte d'inauguració del curs organitzat per la Generalitat perquè no donaven per segur la tornada a les classes a l'Escola Carles Buïgas. Segons ha explicat Cordón, aquesta setmana s'han efectuat anàlisis que, finalment, acrediten que no hi ha perill perquè els alumnes comencin les classes.

  

  

Pendent de desamiantar l'Escoleta

 

  

En relació al desamiantat de les escoles cerdanyolenques, el regidor d'Educació, David González, ha explicat que encara queda pendent iniciar les obres per treure el fibrociment de l'edifici del gimnàs de l'Escola Bellaterra. “En aquesta qüestió entren en conflicte Serveis Territorials i la Universitat Autònoma perquè l'edifici forma part de la UAB i no és de titularitat intramunicipal. Serveis Territorials vol aclarir aquest tema abans de començar les obres”, senyala González.