Zemankova i Queraltó, en finalitzar el Morocco Desert Challenge
Zemankova i Queraltó, en finalitzar el Morocco Desert Challenge | Cedida

 

 

Els bellaterrencs Jordi Queraltó i Petra Zemankova participaran el pròxim mes de gener a la 42ena edició del Ral·li París – Dakar, que se celebrarà entre el 5 i el 17 de gener a Jiddah, a Arabia Saudita. La parella, originària de Barcelona i República Txeca, ha participat en anteriors curses de resistència en cotxe, com la Morocco Desert Challenge, on van quedar quarantens entre 300 participants. 

 

 

Segons explica Queraltó, “acabar la Morocco no va ser gens fàcil, però quedar entre els 40 primers, va ser tota una fita”. Precisament per això, aquesta temporada s'han animat a participar en el que és el ral·li més famós del món, que se celebrarà per primer cop a Àsia, després que les últimes edicions busquéssin emplaçaments a Amèrica del Sud en països com Perú. 

 

 

Zemankova durant una avaria al desert
Lídia, de Tallers Vilanova, durant una avaria al desert | Cedida

 

 

 

El barceloní, bellaterrenc d'acollida, explica que “és el primer any que se celebrarà a Arabia Saudita, i hem pensat que és una bona ocasió per a començar en igualtat de condicions amb la resta de pilots”. Alhora, destaca que confia completament en la seva companya, “que és una molt bona navegant i se sap orientar molt bé”. 

 

 

Tanmateix, les perspectives de guanyar la competició són minses per a Queraltó, que té clar que van a gaudir de l'experiència: “com a aficionats ens sembla una oportunitat molt important, però no esperem guanyar ni de conya; anem a gaudir”, explica. Un Queraltó que porta des dels 18 anys participant en ral·lis i s'ha convertit en un apassionat.