Punt Lila a la plaça del Pi durant la Festa Major de Bellaterra 2019

Punt Lila a la plaça del Pi durant la Festa Major de Bellaterra 2019 | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

La Festa Major de Bellaterra d'enguany va tenir, entre altres novetats, la inclusió d'un Punt Lila, instal·lat per la Regidoria de feminisme i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Cerdanyola, amb la col·laboració de l'EMD de Bellaterra. La iniciativa va oferir informació i assistència a un total de 34 persones, 20 dones i 14 homes, que van apropar-se a conèixer més sobre feminisme i diversitat de gènere

 

 

Des de la Regidoria de feminisme i LGTBIQ+ es mostren contents amb l'acolllida de la iniciativa. Alguns joves de Bellaterra van apropar-se en diverses ocasions per a obtenir més informació sobre temes relacionats amb el feminisme i la diversitat de gènere, segons expliquen des de l'òrgan encarregat del Punt Lila, que va estar en funcionament amb dues professionals durant les nits de divendres i dissabte de la Festa Major, de 22 a 4 h. 

 

 

Joves s'informen al Punt Lila durant la Festa Major de Bellaterra

Joves s'informen al Punt Lila durant la Festa Major de Bellaterra | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

 

I és que el Punt Lila esdevé un dispositiu d'abordatge de les violències masclistes i lgtbiqfòbiques que ofereix suport i seguretat enfront de les situacions de violència, però també informació, debat i reflexió entorn el feminisme. El dispositiu “serveix per fer uns espais més segurs durant celebracions com la Festa Major, i adverteix i defineix quin tipus de festa s'està organitzant”, aclareixen des de la regidoria. 

 

 

Tanmateix, adverteixen que “també hi va haver alguna aproximació dubtosa sobre perquè hi havia d'haver un Punt Lila a Bellaterra si no hi ha problemàtiques de lgtbifòbia i masclisme a Bellaterra”. Tot i això, expliquen que el Punt Lila els sembla una mesura imprescindible, ja que “moltes vegades hi ha violències amagades, de portes endins, i no només en l'àmbit domèstic“. “Vivim en un món on hi ha violència, sigui a Barcelona, a Bellaterra o a qualsevol altre lloc”, han insistit.