Carles Escolà davant la seu de l'empresa Polycasa
Carles Escolà davant la seu de l'empresa Polycasa | Mónica García

 

 

Carles Escolà, exalcalde de Cerdanyola del Vallès, continua en la seva lluita per recuperar el seu lloc de treball previ a l'etapa com a alcalde. Escolà havia de reincorporar-se a la seva feina després de l'excedència, però l'empresa l'ha acomiadat. L'exalcalde cerdanyolenc denuncia que l'empresa està actuant contra els drets dels treballadors i ha interposat una demanda judicial per ser readmès.

 

  

  

De l'acord de reincorporació, a l'acomiadament

Aquest 16 de setembre, Escolà s'ha vist acompanyat per desenes de persones que s'han concentrat a les portes de l'empresa Polycasa Spain SAU (Montcada i Reixac) en rebuig a la decisió de la companyia. Carles Escolà ha explicat en roda de premsa que va sol·licitar la reincorporació al seu lloc de feina durant el passat mes de juny. Segons l'exalcalde i membre de Guanyem Cerdanyola, va acordar amb l'empresa reincorporar-se el 2 de setembre. Tot i això, el 31 de juliol, l'empresa va entregar a Escolà una carta d'acomiadament.

 

 

“L'empresa argumentava motius organitzatius (no disposar de cap lloc de treball disponible) i tipificava l'acomiadament com a objectiu”, explica Escolà, qui denuncia que aquest fet “suposa un incompliment flagrant de l'article 46.1 de l'Estatut dels treballadors, que després de l'excedència forçosa per ocupació de càrrec públic, i que és d'obligat compliment per a qualsevol empresa”. Amb l'article 46.1 com a escut, Escolà ha denunciat una “vulneració de drets fonamentals” i ha interposat una demanda judicial per sol·licitar que l'acomiadament sigui declarat nul i recuperi el seu lloc de treball.

 

 

Abans d'iniciar-se el procés judicial, empresa i treballador es reuniran el 2 d'octubre en una conciliació prèvia. L'únic objectiu de l'exalcalde és ser readmès. “L'única possibilitat d'acord passa per la readmissió”, explica el seu advocat, Pep Camprubí, qui descarta acceptar qualsevol tipus d'indemnització. A més, Escolà demana una sanció “exemplaritzant” a Polycasa “amb l'objectiu de dissuadir aquesta o qualsevol altra empresa de repetir un comportament repressiu així en el futur”.

 

 

Desenes de persones s'han concentrat per donar suport a Carles Escolà
Desenes de persones s'han concentrat per donar suport a Carles Escolà | Mónica García

 

 

 

Suport de sindicats i polítics

En la concentració d'aquest 16 de setembre, Escolà ha rebut el suport de companys de Guanyem Cerdanyola, de veïns i veïnes de la ciutat i de noms de la primera línia política com són: Vidal Aragonès, diputat de la CUP al Parlament; Joan Josep Nuet, diputat d'ERC-Sobiranistes al Congrés; José Maria Osuna, alcalde de Ripollet; Dolors Sabater, exalcaldessa de Badalona; Maties Serracant, exalcalde de Sabadell i Marc Verneda, alcalde de Sentmenat.

 

 

  

Com a reacció política a l'acomiadament d'Escolà, aquest mes de setembre es presentaran mocions de rebuig a la decisió de l'empresa als ajuntaments de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac. “Aquesta és només una primera etapa de la lluita, que anirà pujant la tensió progressivament fins a arribar, en cas que l'empresa persisteixi en la seva actitud repressiva, a mobilitzacions i altres accions de protesta, que s'aniran avaluant en cada moment i que seran també anunciades públicament”, ha explicat Escolà.

 

 

 

  

Des del Comitè d'Empresa de Polycasa i la Intersindical Alternativa de Catalunya també s'han posicionat del costat de Carles Escolà. “L'empresa s'està equivocant i està vulnerant drets fonamentals de representació política i sindical”, diuen des del Comitè d'Empresa, des d'on també demanen a la companyia que faci un pas enrere i reincorpori Escolà.