La Creu Roja Cerdanyola realitza prop de 60.000 intervencions el 2018

by | set. 18, 2019 | Societat

Creu Roja Cerdanyola, en una de les seves accions, a Cerdanyola

Creu Roja Cerdanyola, en una de les seves accions, a Cerdanyola | Creu Roja Cerdanyola

 

 

La Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada ha presentat la seva memòria d'activitat de l'any 2018. En el recull s'observa una tendència creixent respecte anteriors edicions, tant en l'àmbit de les intervencions (+22.83%) com en el dels beneficiaris/es (+701 persones ateses). D'aquestes, cal destacar el repunt d'usuaris i usuàries de la tercera edat, que troben en l'entitat un espai on fugir dels estereotips de la vellesa i practicar un estil de vida actiu i saludable.

 

 

  

A banda de l'acció directa, l'organització ha reforçat la sensibilització i la formació, dues potes cabdals que l'any 2018 han arribat a les xifres de 5526 persones sensibilitzades i a 1271 persones formades, en àmbits tan diversos com la prevenció d'accidents, la salut, els drets humans o el feminisme.

 

 

 

Pel que fa als seus ingressos, l'entitat ha augmentat considerablement el percentatge de recursos propis respecte a altres anys. Així, el 2016 aquests suposaven un 38.12% i el 2018 superen la meitat del pressupost (50.28%), en què destaquen les aportacions dels socis i sòcies o la recaptació gràcies al Sorteig d'Or de la Creu Roja. Amb tot, l'entitat ha hagut de fer reajustaments pressupostaris perquè manca finançament per cobrir tots els projectes que porta a terme. Tot i això, gràcies a l'esforç dels voluntaris i voluntàries han pogut mantenir i fins i tot superar tant les intervencions com les persones ateses d'anys anteriors.

 

 

Tríptic-resum de les accions de Creu Roja Cerdanyola al 2018

Tríptic-resum de les accions de Creu Roja Cerdanyola al 2018 | Creu Roja Cerdanyola

 

 

 

La lluita contra la pobresa no disminueix

 

Tot i que les xifres macroeconòmiques semblen indicar una millora, si comparem les dades de la memòria 2018 amb les d'anys anteriors, els projectes i recursos destinats a la lluita contra la pobresa no han disminuït. De fet, des de l'organització s'alerta de la cronificació de les desigualtats socials i s'han mantingut i fins i tot ampliat el ventall d'accions per a pal·liar-ho. Entre elles destaquen programes d'ocupació per a col·lectius vulnerables, projectes per lluitar contra la pobresa energètica, ajudes alimentàries i/o sanitàries, entre d'altres.

 

 

Per a aconseguir-ho, l'entitat mantén la coordinació amb els diferents ajuntaments i agents del territori, sumant esforços per a millorar la situació dels més desfavorits de la societat. De fet, la major part de les intervencions del 2018 (34.477 d’un total de 59.725) han estat destinades a millorar les condicions de vida dels col·lectius vulnerables (famílies en situació de pobresa severa, infància en risc d’exclusió, immigrants i refugiats, persones amb diversitat funcional, dones en situació de dificultat, persones grans, etc.).

 

 

  

  

Prevenció i salut, l’ADN de l’entitat

 

Tot i que l'escenari actual és canviant i presenta nous reptes, l'entitat ha sabut adaptar-se a les demandes de la societat sense renunciar al seu ADN. Així, la promoció dels primers auxilis, la prevenció en salut i els serveis preventius de socors continuen essent cabdals per a l'entitat. L'any 2018 es van realitzar 108 intervencions a les tres poblacions veïnes, atenent un total del 279 persones.

Vols llegir més…?

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Des de l’arribada de famílies ucraïneses a Bellaterra, alguns dels restaurants de Bellaterra s’han bolcat a donar-los suport oferint menús gratuïts als seus establiments. A banda de l’ajuda dels veïns i altres comerços, l’Hostal Sant Pancraç, el Bar del Club Bellaterra i l’Umami ofereixen diàriament el seus serveis a les famílies refugiades que hi accedeixin.

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Bellaterra la primera Festa de Primavera en motiu de la celebració dels 75 anys de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), una jornada festiva organitzada per l’associació veïnal juntament amb altres veïns i veïnes de Bellaterra que ha aplegat un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, literàries gastronòmiques i lúdiques.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: