
L'estiu ja és a les acaballes i els plats frescos i lleugers de temporada donaran pas, ben aviat, a receptes de tardor, més adients per l'arribada del fred. Per això, molts aprofiten per, tot i havent tornat ja a la feina i la rutina, seguir gaudint de les vacances encara que sigui a la taula de casa, i avui us portem la recepta ideal per fer-ho: musclos a la marinera.
Aquesta recepta és ben econòmica i és molt útil per a celebracions informals, ja que el seu gust intens contrasta amb la lleugeresa dels musclos, i pot servir com a entrant ideal per un dinar més pesat. D'altra banda, també és una bona elecció per a un vermut perquè combina molt bé amb un vi blanc o un vermut suau.
Us animeu? Doncs som-hi!
Què necessitem per una ració per a quatre persones?
- 2 kg de musclos frescos
- Una ceba gran
- Una dent d'all
- Dos tomàquets de branca
- Un tassó de vi blanc
- Un dit de licor d'herbes
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
- Dues fulles de llorer
- Un vitxo
- Una cullerada de farina
- Pebre bord
- Julivert
Mans a la cuina!
- Primer de tot, netegem bé els musclos, traient tots els filaments o “barbes”
- Després, els posem en una olla gran amb pebre negre, sal, llorer, una mica de vi blanc i el licor d'herbes
- Seguidament, tapem l'olla i deixem que cogui a foc mig fins que s'obrin els musclos
- Una vegada llestos, traiem les closques que hagin quedat sense carn i guardem el brou que hagi deixat anar
- Per una altra banda, tallem l'all, la ceba i els tomàquets i ho sofregim tot a foc lent
- Salpebrem i li afegim la farina, removent bé
- En aquest moment, podem incorporar també el pebre bord, la resta del vi i una mica del brou dels musclos
- Finalment, hi afegim els musclos i cuinem durant 5 minuts a foc lent
- Podem servir-los amb julivert per damunt per afegir-hi una mica de color i contrast
Bon profit!