Musclos a la marinera per a gaudir del final de l’estiu

by | set. 18, 2019 | Pa Amb Oli

Els musclos a la marinera són lleugers i molt gustosos

Els musclos a la marinera són lleugers i molt gustosos | Mercatdesantacatalina.com

 

 

L'estiu ja és a les acaballes i els plats frescos i lleugers de temporada donaran pas, ben aviat, a receptes de tardor, més adients per l'arribada del fred. Per això, molts aprofiten per, tot i havent tornat ja a la feina i la rutina, seguir gaudint de les vacances encara que sigui a la taula de casa, i avui us portem la recepta ideal per fer-ho: musclos a la marinera.   

 

 

Aquesta recepta és ben econòmica i és molt útil per a celebracions informals, ja que el seu gust intens contrasta amb la lleugeresa dels musclos, i pot servir com a entrant ideal per un dinar més pesat. D'altra banda, també és una bona elecció per a un vermut perquè combina molt bé amb un vi blanc o un vermut suau. 

 

 

Us animeu? Doncs som-hi!

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

  • 2 kg de musclos frescos
  • Una ceba gran
  • Una dent d'all
  • Dos tomàquets de branca
  • Un tassó de vi blanc
  • Un dit de licor d'herbes
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Dues fulles de llorer
  • Un vitxo
  • Una cullerada de farina
  • Pebre bord
  • Julivert

 

Mans a la cuina!

  • Primer de tot, netegem bé els musclos, traient tots els filaments o “barbes”
  • Després, els posem en una olla gran amb pebre negre, sal, llorer, una mica de vi blanc i el licor d'herbes
  • Seguidament, tapem l'olla i deixem que cogui a foc mig fins que s'obrin els musclos
  • Una vegada llestos, traiem les closques que hagin quedat sense carn i guardem el brou que hagi deixat anar
  • Per una altra banda, tallem l'all, la ceba i els tomàquets i ho sofregim tot a foc lent
  • Salpebrem i li afegim la farina, removent bé
  • En aquest moment, podem incorporar també el pebre bord, la resta del vi i una mica del brou dels musclos
  • Finalment, hi afegim els musclos i cuinem durant 5 minuts a foc lent 
  • Podem servir-los amb julivert per damunt per afegir-hi una mica de color i contrast

 

Bon profit!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: